Papētot receptes, izrādās ir vairāki varianti - gan ar miltiem, gan ar manna. Man labāk patika ar manna.
Receptes autors: Uldis Grīnbergs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1kgbiezpiena 9%
4olas
5ēd. k.cukura
8-10ēd. k.mannas
1tējk.sāls
1tējk.vaniļas cukura
Milti panēšanai
Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
80 min.
Biezpiens man bija rupjgraudains, bet jūs varat izvēlēties kāds labāk tīk pašiem.
Saber visus produktus lielā bļodā un sākam ar rokām visu mīca kopā vienā masā.
Ar mannā ir tā - ja biezpiens būs mitrāks, vajadzēs krietni vairāk, jo beigās jāsanāk tādai mīklai, kas turas stabili kopā un var veidot apaļas bumbas, kas nejūk ārā.
Kad mīkla gatava, liek ledusskapī apsegtā traukā vismaz uz stundu, bet vislabāk mīklu pagatavot vakarā un cept otrā dienā brokastīs vai pusdienās. Man sanāca pusdienās, noturēju aptuveni 20 stundas.
Tā kā man ir tāds ļoti liels virtuves dēlis, pārkaisa miltus un gāž visu masu uzreiz ārā un veido garu "desu" nu tādu doktordesas resnumā. Apviļā miltos, sagriež ar nazi vienādos gabalos un saripina apaļas bumbas.
FOTO: Publicitātes
Tālāk vienkārši ar roku saspiež plakanas, bet vislabāk, ja ir virtuves lāpstiņa, tad sanāk ideālas.
FOTO: Publicitātes
Cep eļļā uz vidējas liesmas, kamēr skaisti brūnas. Manējie ēda slavēdami, cits ar medu, cits ar ievārījumu, bet es ar krējumu. Pienam, manuprāt, obligāti jābūt.