Papētot receptes, izrādās ir vairāki varianti - gan ar miltiem, gan ar manna. Man labāk patika ar manna. Receptes autors: Uldis Grīnbergs
Pagatavošana
80 min
1. Biezpiens man bija rupjgraudains, bet jūs varat izvēlēties kāds labāk tīk pašiem. Saber visus produktus lielā bļodā un sākam ar rokām visu mīca kopā vienā masā.
2. Ar mannā ir tā - ja biezpiens būs mitrāks, vajadzēs krietni vairāk, jo beigās jāsanāk tādai mīklai, kas turas stabili kopā un var veidot apaļas bumbas, kas nejūk ārā.
3. Kad mīkla gatava, liek ledusskapī apsegtā traukā vismaz uz stundu, bet vislabāk mīklu pagatavot vakarā un cept otrā dienā brokastīs vai pusdienās. Man sanāca pusdienās, noturēju aptuveni 20 stundas.
4. Tā kā man ir tāds ļoti liels virtuves dēlis, pārkaisa miltus un gāž visu masu uzreiz ārā un veido garu "desu" nu tādu doktordesas resnumā. Apviļā miltos, sagriež ar nazi vienādos gabalos un saripina apaļas bumbas.
Foto: Publicitātes
5. Tālāk vienkārši ar roku saspiež plakanas, bet vislabāk, ja ir virtuves lāpstiņa, tad sanāk ideālas.
Foto: Publicitātes
6. Cep eļļā uz vidējas liesmas, kamēr skaisti brūnas. Manējie ēda slavēdami, cits ar medu, cits ar ievārījumu, bet es ar krējumu. Pienam, manuprāt, obligāti jābūt.