1. Riekstus var negrauzdēt, vai pirkt jau grauzdētus, bet ar mājās grauzdētiem būs garšīgāk.
Tāpēc uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C (konvekcijas krāsnī - 160°C).
Pannā ieklāj cepamo papīru, vienā kārtā izklāj zemesriekstus un mandeles (var izmantot tikai zemesriekstus, bet mandeles piešķirs papildus garšas nianses un krāsu).
Grauzdē 15-17min, līdz tie zeltaini brūni.
Pilnībā atdzesē.
2. Atdzesētus riekstus ber smalcinātājā vai blenderī. Ātrākajā režīmā maļ 3-8min. līdz rieksti sāk izdalīt eļļas un no drupatām pārvēršas krēmīgā masā.
3. Turpinot malt, pievieno sāli. Var vairāk vai mazāk atkarībā no individuālām garšas kārpiņām un preferencēm.
4. Zemesrieksti paši ir nedaudz saldi, bet, ja gribas saldāku, pievieno medu vai kļavu sīrupu.
Pievienojot šķidru saldinātāju, masa nedaudz sabiezēs, bet turpinot malt, tā atkal kļūs krēmīga.
5. Parasti tas nav nepieciešams, bet, ja gadījumā masa nekļūst gana krēmīga, pievieno nedaudz eļļas.
Rekomendēju kokosriekstu eļļu - tā piešķirs papildus garšas niansi un glabājot ledusskapī padarīs sviestu nedaudz cietāku, lai tas netek nost no maizes.
6. Pirms lietošanas ļauj sviestam atdzist un vislabāk dienu nostāvēties ledusskapī.