Sākums > Receptes > Brokastis

Spāņu Omlete - Tortilla de Patatas

2020. gada 2. novembris
Foto: Publicitātes
Četras iecienītas sastāvdaļas un gards ēdiens spāņu gaumē gatavs.
Iesaka šefpavārs Mārtiņš Rītiņš
Pagatavošana
55 min
1. Nomizotus kartupeļus pārgriež uz pusēm, sagriež biezās šķēlēs. Sīpolus sagriež ripiņās.
2. Lielā pannā ielej olīveļļu, uzkarsē, pievieno tai sīpolus un viegli sautē 2-3 minūtes. Pievieno kartupeļus, cep 15 minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz kartupeļi mīksti.
3. Bļodā iesit olas (vēlams izmantot lauku vistu olas). Kartupeļus un sīpolus izceļ no pannas un iemaisa olā. Pievieno sāli pēc garšas un ļauj visai masai atdzist 15 minūtes.
4. Olu - kartupeļu masu liek mazākā pannā un turpina cept uz lēnas uguns, izmantojot lāpstiņu, lai omlete veidotos viendabīga.
5. Pēc 3-4 minūtēm uz pannas liek palielāku plakanu šķīvi un apgriež omleti otrādi, to ieslidinot atpakaļ pannā un apcepot vēl pāris minūtes no otras puses.
6. Gatavo omleti liek uz šķīvja un pirms pasniegšanas mazliet atdzesē.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu