Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Burkānkūka ar bezglutēna (vai parastajiem) miltiem

Burkānkūka ar bezglutēna (vai parastajiem) miltiem

FOTO: Sanda Mekša

Kolekcijas: Fotoreceptes
Ideālā variantā burkānu kūku notur ledusskapī visu nakti vai vismaz dažas stundas, bet, ja nav tādas iespējas, tad var ēst uzreiz.
Pamatā izmantota recepte no "Zanes receptes"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s burkānu
  • 1 glāze/s bezglutēna miltu
  • 3/4 glāze/s cukura
  • 2 olas
  • 1 tējk. sodas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Krēmam:
  • 180 g krēmsiera
  • 300 ml skābā krējuma
  • 1 citrona miza
  • Pūdercukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Olas sakuļ ar cukuru, sāli.
  2. Pievieno sarīvētus burkānus.
  3. Tad sodu atjauktu ar nedaudz ūdens. Visu samaisa.
  4. Pievieno izsijātus miltus, samaisa.
    Pievieno izsijātus miltus, samaisa.

    FOTO: Sanda Mekša

  5. Masu lej ietaukotā formā, cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes.
    Izmantoju 28 cm lielu kūku formu, tāpēc biskvīts ir ļoti plāns. Ja forma ir mazāka, tad biskvīts jācep nedaudz ilgāk.
  6. Kamēr biskvīts cepas, bļodā sakuļ krēmu no skābā krējuma, krēmsiera, pūdercukura un rīvētas citrona miziņas. Pūdercukura daudzums atkarīgs no tā, cik saldu krēmu kārojas.
  7. Kad biskvīts izcepies, tas jāatdzesē, tad jāpārgriež uz pusēm.
    Kad biskvīts izcepies, tas jāatdzesē, tad jāpārgriež uz pusē...

    FOTO: Sanda Mekša

  8. Krēmu smērē starp kārtām un pa virsu.
    Krēmu smērē starp kārtām un pa virsu.

    FOTO: Sanda Mekša

  9. Ja vēlas un ja ir, tad uz kūkas var uzbērt grauzdētas mandeļu skaidiņas.
    Ja vēlas un ja ir, tad uz kūkas var uzbērt grauzdētas mandeļ...

    FOTO: Sanda Mekša

  10. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Sanda Mekša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sāļā torte "Misters Kabacis"

Sāļā torte "Misters Kabacis"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas