Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Burkānkūka ar bezglutēna (vai parastajiem) miltiem

2020. gada 25. septembris
Foto: Sanda Mekša
Ideālā variantā burkānu kūku notur ledusskapī visu nakti vai vismaz dažas stundas, bet, ja nav tādas iespējas, tad var ēst uzreiz.
Pamatā izmantota recepte no "Zanes receptes".
Paldies Receptes.lv lasītājai par iesūtīto recepti!
Pagatavošana
60 min
1. Olas sakuļ ar cukuru, sāli.
2. Pievieno sarīvētus burkānus.
3. Tad sodu atjauktu ar nedaudz ūdens. Visu samaisa.
4. Pievieno izsijātus miltus, samaisa.
Foto: Sanda Mekša
5. Masu lej ietaukotā formā, cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes.
Izmantoju 28 cm lielu kūku formu, tāpēc biskvīts ir ļoti plāns. Ja forma ir mazāka, tad biskvīts jācep nedaudz ilgāk.
6. Kamēr biskvīts cepas, bļodā sakuļ krēmu no skābā krējuma, krēmsiera, pūdercukura un rīvētas citrona miziņas. Pūdercukura daudzums atkarīgs no tā, cik saldu krēmu kārojas.
7. Kad biskvīts izcepies, tas jāatdzesē, tad jāpārgriež uz pusēm.
Foto: Sanda Mekša
8. Krēmu smērē starp kārtām un pa virsu.
Foto: Sanda Mekša
9. Ja vēlas un ja ir, tad uz kūkas var uzbērt grauzdētas mandeļu skaidiņas.
Foto: Sanda Mekša
10. Lai labi garšo!
Foto: Sanda Mekša
Uz augšu