Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Zupas

Ķirbja krēmzupa ar šķipsniņu Āzijas garšu

Foto: Madara Stankeviča
Ķirbis - košs un ļoti gards, īpaši krēmzupā. Šajā zupā satikās riekstu ķirbis un visu ķirbju ķirbis parastais. Mazliet salduma no kokosriekstu piena, mazliet skābuma no tomātiem, mazliet pikantuma no maltā ingvera un karija. Garneles visam piešķir papildu tekstūru un sviesta smarža ar ķiploku garšu visu tikai uzlabo!
Pagatavošana
120 min
1. Produktu daudz, katram sava loma.
Foto: Madara Stankeviča
2. Ķirbi nomizo, atbrīvo no sēklām, sagriež gabaliņos. Notīra arī dažas daiviņa ķiploka, notīra sīpolus (nelielus) un sagriež 4 daļās. Visu liek cepamtraukā, pārber ar pipariem, sāli, ingveru un kariju. Pārlej ar eļļu un vietām iestarpina timiāna zariņus.

Liek krāsnī cepties.
Foto: Madara Stankeviča
3. Nomizo burkānus, sagriež gabaliņos, pārlej ar eļļu, uzber sāli un arī liek cepties.
4. Kad burkāni pacepušies, liek uz tās pašas pannas cepties ķiršu tomātiņus ar visu ķekaru.

Uzmanīgi ar burkāniem - tie nedrīkst sadegt, tad zupai būs rūgta piegarša. Ja burkāni gatavi, bet tomāti vēl jācep - tos vienkārši noņem no pannas.

*Kad tomāti gatavi, pirms blendēšanas novelk miziņu.
Foto: Madara Stankeviča
5. Kamēr lielākā daļa dārzeņu krāsnī, nomizo kartupeļus un sālsūdenī izvāra gatavus - ūdeni nelej daudz, bet arī ne pārāk maz, jo zupai būs nepieciešams šķidrums.
6. Kad visi dārzeņi gatavi, liek katlā, pievieno kokosriekstu pienu un sablendē. Ja vēlas šķidrāku - lej vairāk pienu vai izmanto kādu buljonu.

Pagaršo, ja nepieciešams, papildina ar sāli.
Foto: Madara Stankeviča
7. Kad zupa sablendēta, cep garneles. Pannā izkausē sviestu ar nelielu daudzumu eļļas, sasilda ķiploku (notīrītu un biezās šķēlēs sagrieztu), timiāna zariņus un neaizmirst arī sāli.
Foto: Madara Stankeviča
8. Liek virsū attīrītas tīģergarneles un cep, līdz gatavas.
Foto: Madara Stankeviča
9. Zupu lej bļodiņā, dekorē ar svaigu rozmarīna zariņu un pasniedz ar garnelēm.
Foto: Madara Stankeviča
10. Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu