Sākums > Receptes > Zupas

Vakariņu zupa jeb viltotā soļanka

2020. gada 4. septembris
Foto: Spoki.lv
Šodien neliels ieskats kā tapa ātri pagatavojama soļanka.
Receptes autors: MILLERS
Pagatavošana
45 min
1. Uzliek katlu piepildītu ar ūdeni gandrīz līdz pusei. Katlā ar ūdeni iemet - nomizotu sīpolu, mazu burkāna gabaliņu, no zaļumiem kātus, lauru lapu un garšvielas.
Foto: Spoki.lv
2. Kamēr katlā notiek visi vajadzīgie procesi ķeras un sasmalcina sīpolus, sarīvē burkānu - uz pannas virsū, cepties.
3. Tikmēr, kamēr uz pannas karsējas sīpols un burkāns, sarīvē vai garenos gabaliņos sagriež gurķus. Man burkā palika peldam tikai divi gurķi. Kad uz pannas apcepušās sastāvdaļas, pievieno sarīvētos gurķus.
Foto: Spoki.lv
4. Pievieno ceptajiem dārzeņiem tomātu pastu, kādu pusi no burkas satura un pasautē kopā ar pannas saturu.
5. Paķer kūpinātās gaļas čupiņu un sagriežam iegarenos gabaliņos.
Foto: Spoki.lv
6. No dārzeņu buljona katla izvelk ārā visas sastāvdaļas, tās savu garšu atdevušas un pievieno pannas saturu buljonam.
Foto: Spoki.lv
7. Sagriezto gaļiņu uz pannas apcep un arī katlā iekšā. Visu vāra vēl kādas 10 -15 min.
8. Pašās beigās, kad vēl zupa būtu jāvāra divas trīs minūtes pievieno klāt olīvas (cik daudz pēc pašu vēlēšanās) un ielej sulu - pusi no bundžas.
9. Pēc zupas uzvārīšanas ļauj zupai atpūsties 10 minūtes.

Labu apetīti!
Foto: Spoki.lv
Uz augšu