-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Tomātu galete
Sīpolu ievārījums un tomāti šo galeti padarīs neaizmirstamu.
Receptes autors Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Mīklai:
-
190 g kviešu miltu
-
110 g sviesta
-
2 g sāls
-
1 olas dzeltenums
-
20 ml ūdens (auksts)
-
1 ola (pārziešanai)
- Pildījumam:
-
600 g tomātu
-
2 ēd. k. baltvīna etiķis
-
200 ml baltvīns
-
2 ēd. k. cukura
-
50 g mandeļu miltu
-
1-2 ēd. k. medus
-
1 ēd. k. olīveļļas
- Pasniegšanai:
-
Parmas siers
-
Rukola
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
85 min.
-
Mīklas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un samaļ mīklā. Liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
-
Pagatavo sīpolu ievārījumu: sagriež sīpolus un vāri kopā ar baltvīnu, cukuru un etiķi, līdz tie sāk karamelizēties, tad atdzesē.
-
Izrullē mīklu apaļu. Centrā ber mandeļu miltus, atstāj 2–3 cm no malām brīvu, lai tās varētu pielocīt, kad būs ieklāts pildījums.
-
Liek vidū sīpolu ievārījumu un tomātus. Pieloka mīklas malas un apsmērē ar olu.
-
Pārlej tomātus ar eļļu un medu.
-
Cep sakarsētas krāsns apakšējā plauktā 200 grādos 45 minūtes.
-
Atdzesē un pasniedz, pārkaisot ar sieru un rukolu.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs