Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Tomātu galete

Foto: Publicitātes
Sīpolu ievārījums un tomāti šo galeti padarīs neaizmirstamu.
Receptes autors Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis.
Pagatavošana
85 min
1. Mīklas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un samaļ mīklā. Liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
2. Pagatavo sīpolu ievārījumu: sagriež sīpolus un vāri kopā ar baltvīnu, cukuru un etiķi, līdz tie sāk karamelizēties, tad atdzesē.
3. Izrullē mīklu apaļu. Centrā ber mandeļu miltus, atstāj 2–3 cm no malām brīvu, lai tās varētu pielocīt, kad būs ieklāts pildījums.
4. Liek vidū sīpolu ievārījumu un tomātus. Pieloka mīklas malas un apsmērē ar olu.
5. Pārlej tomātus ar eļļu un medu.
6. Cep sakarsētas krāsns apakšējā plauktā 200 grādos 45 minūtes.
7. Atdzesē un pasniedz, pārkaisot ar sieru un rukolu.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes