Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Tomātu galete

FOTO: Publicitātes

Sīpolu ievārījums un tomāti šo galeti padarīs neaizmirstamu.
Receptes autors Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • Mīklai:
  • 190 g kviešu miltu
  • 110 g sviesta
  • 2 g sāls
  • 1 olas dzeltenums
  • 20 ml ūdens (auksts)
  • 1 ola (pārziešanai)
  • Pildījumam:
  • 600 g tomāti
  • 2 ēd. k. baltvīna etiķis
  • 200 ml baltvīns
  • 2 ēd. k. cukura
  • 50 g mandeļu milti
  • 1-2 ēd. k. medus
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • Pasniegšanai:
  • Parmas siers
  • Rukola
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

85 min.
  1. Mīklas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un samaļ mīklā. Liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
  2. Pagatavo sīpolu ievārījumu: sagriež sīpolus un vāri kopā ar baltvīnu, cukuru un etiķi, līdz tie sāk karamelizēties, tad atdzesē.
  3. Izrullē mīklu apaļu. Centrā ber mandeļu miltus, atstāj 2–3 cm no malām brīvu, lai tās varētu pielocīt, kad būs ieklāts pildījums.
  4. Liek vidū sīpolu ievārījumu un tomātus. Pieloka mīklas malas un apsmērē ar olu.
  5. Pārlej tomātus ar eļļu un medu.
  6. Cep sakarsētas krāsns apakšējā plauktā 200 grādos 45 minūtes.
  7. Atdzesē un pasniedz, pārkaisot ar sieru un rukolu.

    Labu apetīti!
    Atdzesē un pasniedz, pārkaisot ar sieru un rukolu.

Labu a...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA