1. Gatavo gaļas bumbiņas. Maltai gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, etiķi, garšvielas, paprikas pulveri un sāli pēc garšas. Kārtīgi samaisa un izdauza, lai atbrīvotos no gaisa burbulīšiem.
2. No maltās gaļas ar mitrām rokām veido nelielas bumbiņas. Katlā ar biezu apakšu (kurā vārīsies zupa) bumbiņas apcep no visām pusēm, lai tās kļūst zeltainas.
3. Tur pat katlā apcep sagrieztu sīpolu, līdz tas ir caurspīdīgs.
4. Pievieno apmēram 2 l ūdens (var arī dārzeņu vai vistas buljonu), nomizotus un sagrieztus kartupeļus, sāli un piparus pēc garšas. Vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.
5. Pievieno saldo krējumu, čili pastu, sagrieztas skābenes un vāra 2-3 minūtes.
6. Uguni izslēdz, apsedz ar vāku un ļauj ievilkties.
Pasniedz ar gaļas bumbiņām.
Labu apetīti!

Foto: Pipars.lv