Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Skābeņu zupa ar gaļas bumbiņām

Skābeņu zupa ar gaļas bumbiņām

FOTO: Pipars.lv

Kamēr vēl ir skābenes, jāpaspēj uzvārīt pāris reizes skābeņu zupu. Gatavojam skābeņu zupu un lai mums gara vasara!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g skābeņu
  • 200 ml saldā krējuma 15%
  • 3 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 1/2 tējk. čili pastas
  • Sāls
  • Pipari
  • Gaļas bumbiņām:
  • 500-600 g maltās gaļas
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. balzamiko etiķa
  • 1 ēd. k. Provansas garšvielu
  • 1/2 ēd. k. paprikas pulvera
  • Sāls
  • 2 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Gatavo gaļas bumbiņas. Maltai gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, etiķi, garšvielas, paprikas pulveri un sāli pēc garšas. Kārtīgi samaisa un izdauza, lai atbrīvotos no gaisa burbulīšiem.
  2. No maltās gaļas ar mitrām rokām veido nelielas bumbiņas. Katlā ar biezu apakšu (kurā vārīsies zupa) bumbiņas apcep no visām pusēm, lai tās kļūst zeltainas.
  3. Tur pat katlā apcep sagrieztu sīpolu, līdz tas ir caurspīdīgs.
  4. Pievieno apmēram 2 l ūdens (var arī dārzeņu vai vistas buljonu), nomizotus un sagrieztus kartupeļus, sāli un piparus pēc garšas. Vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.
  5. Pievieno saldo krējumu, čili pastu, sagrieztas skābenes un vāra 2-3 minūtes.
  6. Uguni izslēdz, apsedz ar vāku un ļauj ievilkties.
    Pasniedz ar gaļas bumbiņām.

    Labu apetīti!
    Uguni izslēdz, apsedz ar vāku un ļauj ievilkties.
Pasniedz...

    FOTO: Pipars.lv

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas