1. Katlā lej karsēties pienu, pievieno ķimenes un sāli.
2. Kad piens sakarsis un izskatās, ka tūlīt sāks vārīties (~95 grādi), liek iekšā biezpienu un, maisot karsē, līdz atdalās sūkalas.
3. Ja sūkalas neatdalās, jāpievieno citrona sula un jākarsē vēl 3-5 minūtes.
4. Pārklāj caurduri ar marli un lej tajā biezpienu, ļauj sūkalām notecēt, ar spēku nedaudz izspiež.
5. Pēc tam pievieno sakultas olas un karoti sviesta, rūpīgi samaisa.
6. Marli aiztin, izveido bumbiņu, uzliek uz šķīvja, saplacina, liek virsū vēl vienu šķīvi un virsū slogu.
Ļauj atdzist un nostāvēties vismaz 3 stundas, labāk - visu nakti.
Lai labi garšo!

Foto: Depositphotos.com