Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ķimeņu siers

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Līgo svētku
Vislabākais siers izdosies no kārtīga lauku piena un biezpiena, bet nekāda vaina nav arī tad, ja izmanto veikala produkciju.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 l piena (nepastarizēta)
  • 0.5 kg biezpiena
  • 2 olas
  • Ķimenes
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1/2 citrona sula
  • Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

210 min.
  1. Katlā lej karsēties pienu, pievieno ķimenes un sāli.
  2. Kad piens sakarsis un izskatās, ka tūlīt sāks vārīties (~95 grādi), liek iekšā biezpienu un, maisot karsē, līdz atdalās sūkalas.
  3. Ja sūkalas neatdalās, jāpievieno citrona sula un jākarsē vēl 3-5 minūtes.
  4. Pārklāj caurduri ar marli un lej tajā biezpienu, ļauj sūkalām notecēt, ar spēku nedaudz izspiež.
  5. Pēc tam pievieno sakultas olas un karoti sviesta, rūpīgi samaisa.
  6. Marli aiztin, izveido bumbiņu, uzliek uz šķīvja, saplacina, liek virsū vēl vienu šķīvi un virsū slogu.
    Ļauj atdzist un nostāvēties vismaz 3 stundas, labāk - visu nakti.

    Lai labi garšo!
    Marli aiztin, izveido bumbiņu, uzliek uz šķīvja, saplacina,...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas