Ķimeņu siers

2020. gada 14. jūnijs
Foto: Depositphotos.com
Vislabākais siers izdosies no kārtīga lauku piena un biezpiena, bet nekāda vaina nav arī tad, ja izmanto veikala produkciju.
Pagatavošana
210 min
1. Katlā lej karsēties pienu, pievieno ķimenes un sāli.
2. Kad piens sakarsis un izskatās, ka tūlīt sāks vārīties (~95 grādi), liek iekšā biezpienu un, maisot karsē, līdz atdalās sūkalas.
3. Ja sūkalas neatdalās, jāpievieno citrona sula un jākarsē vēl 3-5 minūtes.
4. Pārklāj caurduri ar marli un lej tajā biezpienu, ļauj sūkalām notecēt, ar spēku nedaudz izspiež.
5. Pēc tam pievieno sakultas olas un karoti sviesta, rūpīgi samaisa.
6. Marli aiztin, izveido bumbiņu, uzliek uz šķīvja, saplacina, liek virsū vēl vienu šķīvi un virsū slogu.
Ļauj atdzist un nostāvēties vismaz 3 stundas, labāk - visu nakti.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu