Skābeņu zupa

2020. gada 6. maijs
Foto: Virtuve diviem
Tieši savvaļas skābenes ir ar ļoti piesātinātu garšu un tās ir arī skābākas, kā arī ar vitamīniem bagātākas par dārza skābenēm.
Pagatavošana
90 min
1. Pirmais, ielej aukstu ūdeni katlā, kurā ieliek kādu, iepriekš nomazgātu, liellopa kaulu ar gaļu. Kad ūdens sakarsis līdz vārīšanās temperatūrai, noņem putas līdz tās vairs neparādās.
2. Tagad īstais laiks pievienot garšvielas, sagrieztus burkānu, sīpolus un selerijas sakni. Var pievienot kādu sauju grūbas,j a kāds vēlas, lai zupa būtu tumīgāka. Pieliek sāli pēc garšas. Te viena nianse, ja gatavo skābeņu zupu no sālītam skābenēm, kuras ir burciņā, tad sāli nemaz nepievieno, to pievieno pašās beigās, ja nepieciešams. Parasti nav tādas nepieciešamības. Var vēl pievienot veselu sīpolu ar visu mizu, bet vispirms to noskalojot. Tas dos gan krāsu, gan savu garšu.
3. Kad gaļa mīksta, izņem no katla, atbrīvo no kauliem, sagriež gabaliņos un atpakaļ katlā.
4. Pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Kad tie vārījušies dažas minūtes, pievieno sagrieztas skābenes. Vāra līdz kartupeļi mīksti un tad zupa gatava.
5. Pievieno cieti vārītu, sagrieztu olu. Klāt svaiga saldskābmaizes šķēle, tas ir labāks par jebko!

Visiem labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu