Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Skābeņu zupa

FOTO: Virtuve diviem

Tieši savvaļas skābenes ir ar ļoti piesātinātu garšu un tās ir arī skābākas, kā arī ar vitamīniem bagātākas par dārza skābenēm.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3-4 saujas skābeņu
  • 3 l ūdens
  • Liellopa gaļa ar kaulu
  • 2-3 burkāni
  • Grūbas pāris saujas
  • Sīpols sagriezts + sīpols vesels ar visu mizu
  • 1 šķēle/s selerijas saknes
  • Pētersīļu lapas
  • 10 melnie graudu pipari
  • 3 smaržīgie pipari
  • 2 lauru lapas
  • 3-4 olas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Pirmais, ielej aukstu ūdeni katlā, kurā ieliek kādu, iepriekš nomazgātu, liellopa kaulu ar gaļu. Kad ūdens sakarsis līdz vārīšanās temperatūrai, noņem putas līdz tās vairs neparādās.
  2. Tagad īstais laiks pievienot garšvielas, sagrieztus burkānu, sīpolus un selerijas sakni. Var pievienot kādu sauju grūbas,j a kāds vēlas, lai zupa būtu tumīgāka. Pieliek sāli pēc garšas. Te viena nianse, ja gatavo skābeņu zupu no sālītam skābenēm, kuras ir burciņā, tad sāli nemaz nepievieno, to pievieno pašās beigās, ja nepieciešams. Parasti nav tādas nepieciešamības. Var vēl pievienot veselu sīpolu ar visu mizu, bet vispirms to noskalojot. Tas dos gan krāsu, gan savu garšu.
  3. Kad gaļa mīksta, izņem no katla, atbrīvo no kauliem, sagriež gabaliņos un atpakaļ katlā.
  4. Pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Kad tie vārījušies dažas minūtes, pievieno sagrieztas skābenes. Vāra līdz kartupeļi mīksti un tad zupa gatava.
  5. Pievieno cieti vārītu, sagrieztu olu. Klāt svaiga saldskābmaizes šķēle, tas ir labāks par jebko!

    Visiem labu apetīti!
    Pievieno cieti vārītu, sagrieztu olu. Klāt svaiga saldskābma...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA