Apbruņojies ar pacietību. Vajadzēs 12 stundas pirms vafeles varēs cept.
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Pagatavošana
30 min
1. Bļodā samaisa ūdeni ar raugu, lai tas pilnībā izšķīst, un atstāj uz 5 minūtēm, lai raugs aktivizējas.
2. Lielā bļodā lej kefīru, pievieno sviestu, medu un aktivizēto raugu, samaisa. Pieber miltus, sāli, garšvielas un iemaisa. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 12 h.
3. No rīta izņem no ledusskapja. Bļodā samaisa olu, pievieno mīklai kopā ar sodu un iemaisa, lai veidojas vienmērīga masa.
4. Sakarsē vafeļu pannu un cep, cik brūnas vafeles vēlies.
5. Pasniegšanai sagatavo piedevas, ko ēdīsi ar vafelēm, piemēram, pesto, avokado, salātus, dīgstus, kļavu sīrupu.