Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Griķu brokastu vafeles

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Veselīgās
Apbruņojies ar pacietību. Vajadzēs 12 stundas pirms vafeles varēs cept.
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 10 g svaiga rauga
  • 30 ml remdena ūdens
  • 500 ml kefīra
  • 60 g sviesta
  • 2-3 ēd. k. medus
  • 400 g griķu miltu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1/2 tējk. kardamona pulvera vai kanēļa
  • 1/4 tējk. ingvera pulvera
  • 1.5 tējk. sodas
  • 2 olas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Bļodā samaisa ūdeni ar raugu, lai tas pilnībā izšķīst, un atstāj uz 5 minūtēm, lai raugs aktivizējas.
  2. Lielā bļodā lej kefīru, pievieno sviestu, medu un aktivizēto raugu, samaisa. Pieber miltus, sāli, garšvielas un iemaisa. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 12 h.
  3. No rīta izņem no ledusskapja. Bļodā samaisa olu, pievieno mīklai kopā ar sodu un iemaisa, lai veidojas vienmērīga masa.
  4. Sakarsē vafeļu pannu un cep, cik brūnas vafeles vēlies.
  5. Pasniegšanai sagatavo piedevas, ko ēdīsi ar vafelēm, piemēram, pesto, avokado, salātus, dīgstus, kļavu sīrupu.

    Lai labi garšo!
    Pasniegšanai sagatavo piedevas, ko ēdīsi ar vafelēm, piemēra...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas