-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Zupas
-
>
Kāpostu zupa ar rupjmaizi un sieru
Šādi gatavotu kāpostu zupu tu nebūsi vēl ēdis. Garša fenomenāla!
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
700 g kāposta, sagriezta lielos gabalos
-
300 g pastāvējušas Ķelmēnu rudzu saldskābmaizes
-
30 ml vīnogu kauliņu eļļas
-
6 daiviņa/s ķiploka
-
50 g baltā sīpola palielos gabalos
-
1.5 l buljona
-
200 ml sidra vai baltvīna
-
2 zariņi rozmarīna vai timiāna
-
100 g Ementāles siera, rupji sarīvēta
-
30 g siera Grana Padano, smalki sarīvēta
-
Jūras sāls pēc garšas
-
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
90 min.
-
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
-
Čuguna katlā sakarsē eļļu, pievieno sīpolu, ķiploku un sautē uz nelielas liesmas 10 minūtes.
-
Pievieno kāpostu un cep vēl 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
-
Paralēli katlā uzsilda buljonu ar vīnu un garšaugiem.
-
Čuguna katlā, iespiežot starp kāpostiem, liek maizes šķēles, uzber sieru, uzlej buljonu un liek krāsnī gatavoties, līdz kāposti mīksti.
-
Pasniedzot var uzbērt vēl sieru.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs