Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kāpostu zupa ar rupjmaizi un sieru

FOTO: Publicitātes

Šādi gatavotu kāpostu zupu tu nebūsi vēl ēdis. Garša fenomenāla!
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 700 g kāposta, sagriezta lielos gabalos
  • 300 g pastāvējušas Ķelmēnu rudzu saldskābmaizes
  • 30 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 6 daiviņa/s ķiploka
  • 50 g baltā sīpola palielos gabalos
  • 1.5 l buljona
  • 200 ml sidra vai baltvīna
  • 2 zariņi rozmarīna vai timiāna
  • 100 g Ementāles siera, rupji sarīvēta
  • 30 g siera Grana Padano, smalki sarīvēta
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
  2. Čuguna katlā sakarsē eļļu, pievieno sīpolu, ķiploku un sautē uz nelielas liesmas 10 minūtes.
  3. Pievieno kāpostu un cep vēl 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  4. Paralēli katlā uzsilda buljonu ar vīnu un garšaugiem.
  5. Čuguna katlā, iespiežot starp kāpostiem, liek maizes šķēles, uzber sieru, uzlej buljonu un liek krāsnī gatavoties, līdz kāposti mīksti.
    Čuguna katlā, iespiežot starp kāpostiem, liek maizes šķēles,...

    FOTO: Publicitātes

  6. Pasniedzot var uzbērt vēl sieru.

    Lai labi garšo!
    Pasniedzot var uzbērt vēl sieru. 

Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu uzpūteņa saldējums

Rabarberu uzpūteņa saldējums

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas