Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Svētdienas pica

Foto: Publicitātes
Izaicini sevi, cep picu ar paša gatavotu mīklu!
Receptes autors Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Pagatavošana
120 min
1. Gatavo mīklu (to var sagatavot pa dienu, ļaut uzrūgt un ielikt ledusskapī): sajauc raugu ar siltu ūdeni, ļauj tam 10 minūtes atdzīvoties.
2. Tad pievieno miltus, cukuru un sāli, samīci mīklu un atstāj uzrūgt vismaz 1 stundu. Izmīci mīklu otrreiz. Izveido vienu vai vairākas picu sagataves – klaipiņus. Ļauj uzrūgt vēl 30 minūtes.
3. Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.
4. Sieru sarīvē, garneles sagriež mazākos gabaliņos.
5. Izrullē mīklu vēlamajā formā, apsmērē ar tomātu mērci, liek pavisam nedaudz siera, tad garneles, virsū atkal sieru un cep cepeškrāsns apakšējā plauktā 12–15 minūtes, līdz pica zeltaina.
6. Pārkaisa ar rukolu un pievieno cieto sieru.
Ja tev mājās ir gaļa un dārzeņi, droši vari likt uz picas arī tos!

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu