Grūti atteikties no garnelēm labā, garšām bagātā mērcē...
Recepti sastādijis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
300gatkausētu garneļu
2ēd. k.sviesta
1oranžā paprika
1sīpols
3daiviņa/sķiploka
2ēd. k.miltu
1/2tējk.sāls
1/2tējk.kaltēta timiāna
1tējk.maltas saldās paprikas
1tējk.Kajēnas piparu
200gtomātu savā sulā
400grīsu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
25 min.
Novāra rīsus, kā norādīts uz iepakojuma.
Sagriež kubiņos papriku un sīpolu, sakapā ķiploku.
Samaisa sāli, timiānu, saldās paprikas pulveri un Kajēnas piparus.
Pannā sakarsē sviestu, pievieno papriku, sīpolu un ķiploku, sautē 2 minūtes.
Tad liek klāt miltus ar garšvielām un plaucē 1 minūti, intensīvi maisot, lai neveidojas kunkuļi.
Pievieno samaltus tomātus savā sulā. Tiklīdz mērce sāk vārīties, liec tajā garneles un sautē vēl aptuveni 1 minūti. Gatavo kreoli pasniedz siltu ar rīsiem.