Sākums > Receptes > Brokastis

Burkānu vegan kūka

2020. gada 9. aprīlis
Foto: Alise Zelgalve
Šī ir unikāla burkānu kūkas recepte! Ļoti gribējās burkānu kūku, bet savādāku kā ierasts, tā nu tapa šī sulīgā un garšīgā augļu burkānu kūka, kura pat ir vegāniska. Īpaša garšas sastāvdaļa ir muskatrieksts. Labu apetīti!
Pagatavošana
60 min
1. Sākumā sagatavo visas sausās sastāvdaļas. Paņem lielu trauku, ieberam kviešu miltus.
Foto: Alise Zelgalve
2. Pievieno tējkaroti cepamā pulvera.
Foto: Alise Zelgalve
3. Pievieno tējkaroti kanēļa.
Foto: Alise Zelgalve
4. Sarīvē uz smalkās rīves aptuveni tējkaroti muskatrieksta.
Foto: Alise Zelgalve
5. Pievieno cukuru. Visu samaisi, lai ir viendabīgi.
Foto: Alise Zelgalve
6. Sagriez mazākos gabaliņos aprikozes, dateles, sarīvē uz smalkās rīves 2 vidēja lieluma burkānus, pievieno karsto ūdeni, pievieno arī eļļu. Visu kārtīgi samaisi.
Foto: Alise Zelgalve
7. Iegūto burkānu/augļu masu pievieno sausajām sastāvdaļām, kārtīgi izmaisi.
Foto: Alise Zelgalve
8. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 grādiem, ietauko cepešpannu, ieklāj mīklu un liec cepties 40 minūtes.
Foto: Alise Zelgalve
9. Var 5 minūtes pirms cepšanas beigām uzbērt mandeļu skaidiņas, un pacept vēl 5 minūtes. Kūka gatava, sulīga un garda!
Foto: Alise Zelgalve
Uz augšu