Kūciņa "Putna piens"

2020. gada 25. marts
Foto: Veronika Levša
Vai spēj iztēloties kūku, kas tik viegla un gaisīga kā balts mākonis? Šī ir tieši tāda!
Pagatavošana
250 min
1. Olas saberž ar cukuru, pievieno miltus, cepamo pulveri un kakao.
2. Iemaisa viendabīgu mīklu un cep 180-200 grādos 20 minūtes.
3. Želatīnu izmērcē ūdenī 10 minūtes. Silda, līdz izkūst, un atdzesē.
4. Olbaltumus sakuļ stingrās putās. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru un kuļ līdz krēma konsistencei. Turpinot maisīt, pielej želatīnu.
5. Biskvītu pārgriež divās daļās. Formā ar noņemamām malām liek pusi biskvīta.
6. Pārlej ar suflē un liek ledusskapī sastingšanai līdz 3 stundām
7. Sasilda sviestu un šokolādi. Uz mazas uguns, pastāvīgi maisot, silda, līdz veidojas viendabīgs maisījums. Ļauj atdzist.
8. Pilnībā atdzesēto torti pārlej ar glazūru.

Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša
Uz augšu