Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Pupiņu zupa

Foto: Virtuve diviem
Pupiņas pirms liek zupā vārīties,noteikti jāizmērcē ūdenī, pie tam uz vairākām stundām vai vislabāk uz visu nakti, lai tās ātrāk izvārās mīkstas.
Pagatavošana
120 min
1. Tātad, ņem kūpinātu cūkgaļas stilbu, var izmantot arī kūpinātas cūkgaļas ribiņas, kas nu kuram pie rokas. Liek katliņā, lej ūdeni un uzvāram to. Citreiz var parādīties uz ūdens virsas tumšākas putas, ja tā, tad tās nosmeļ.
2. Tagad var likt klāt pārējās sastāvdaļas, burkānus, pupiņas (man bija divu veidu - baltās un raibās), grūbas, selerijas saknes šķēli, kas sagriezta kubiņos, sīpolu, piparus, smaržīgos piparus un lauru lapas.
3. Visu vāram stundas divas, kamēr gaļa viegli sāk atdalīties no kaula. Var gadīties, ka gaļa mīksta, bet pupas vēl cietas, tad ņemam gaļu ārā no katliņa un vāra visu tālāk, līdz pupas mīkstas.
4. Kad pupiņas jau tikpat kā gatavas, liek klāt kubiņos sagrieztus kartupeļus, kad tie mīksti, zupa gatava.

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu