Sākums > Receptes > Deserti

Rabarberu uzputenis

2020. gada 27. februāris
Foto: Virtuve diviem
Saldais ēdiens no bērnības! Atkarībā no pievienotajām ogām, tam krāsa mainījās no maigi rozā līdz intensīvi sarkanai. Var pat teikt - pats vienkāršākais no visiem desertiem, taču ne mazāk garšīgs.
Pagatavošana
80 min
1. Katliņā uzvāra ūdeni un pieliek rabarberus. Man rabarberi taisnā ceļā no saldētavas ar visām mizām. Vāra līdz tie kļūst mīksti.
Foto: Virtuve diviem
2. Novārītos rabarberus kopā ar šķidrumu izkāš, pašus rabarberus izberžot caur sietu.
3. Maisījumu liek vārīties un tievā strūklā ber mannā. Es mannu beru karstā šķidrumā, kad tas vēl nav sācis vārīties, tad tik viegli nesaiet kunkuļos. Kārtīgi jāmaisa.
4. Uz mazas uguns vāra kādas 15 minūtes. Biezputrai jābūt diezgan pašķidrai, paceļot to karotē, tai jātek kā lentai. Ja būs bieza, tad uzpūtenis iznāks smagnējs.
5. Pieber cukuru, labi izmaisa un noteikti pagaršo. Skābums nedrīkst pārņemt garšu!
6. Ņem nost un atdzesē. Es parasti lieku aukstā ūdens peldē -tā ātrāk.
7. Tagad atliek tik mannā masu uzputot gaisīgā mākonī.
Foto: Virtuve diviem
8. Parasti pasniedz ar aukstu pienu. Rabarberu vietā var izmantot arī citas ogas.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu