Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Rabarberu uzputenis

FOTO: Virtuve diviem

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saldais ēdiens no bērnības! Atkarībā no pievienotajām ogām, tam krāsa mainījās no maigi rozā līdz intensīvi sarkanai. Var pat teikt - pats vienkāršākais no visiem desertiem, taču ne mazāk garšīgs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500-600 g ūdens
  • 200 g rabarberi (saldēti)
  • 5-6 ēd. k. cukurs
  • 3 ēd. k. mannas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Katliņā uzvāra ūdeni un pieliek rabarberus. Man rabarberi taisnā ceļā no saldētavas ar visām mizām. Vāra līdz tie kļūst mīksti.
    Katliņā uzvāra ūdeni un pieliek rabarberus. Man rabarberi ta...

    FOTO: Virtuve diviem

  2. Novārītos rabarberus kopā ar šķidrumu izkāš, pašus rabarberus izberžot caur sietu.
  3. Maisījumu liek vārīties un tievā strūklā ber mannā. Es mannu beru karstā šķidrumā, kad tas vēl nav sācis vārīties, tad tik viegli nesaiet kunkuļos. Kārtīgi jāmaisa.
  4. Uz mazas uguns vāra kādas 15 minūtes. Biezputrai jābūt diezgan pašķidrai, paceļot to karotē, tai jātek kā lentai. Ja būs bieza, tad uzpūtenis iznāks smagnējs.
  5. Pieber cukuru, labi izmaisa un noteikti pagaršo. Skābums nedrīkst pārņemt garšu!
  6. Ņem nost un atdzesē. Es parasti lieku aukstā ūdens peldē -tā ātrāk.
  7. Tagad atliek tik mannā masu uzputot gaisīgā mākonī.
    Tagad atliek tik mannā masu uzputot gaisīgā mākonī.

    FOTO: Virtuve diviem

  8. Parasti pasniedz ar aukstu pienu. Rabarberu vietā var izmantot arī citas ogas.

    Lai labi garšo!
    Parasti pasniedz ar aukstu pienu. Rabarberu vietā var izmant...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Deserti

Receptes.lv Iesaka
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes