Ja Tev mājās nav nekā garšīga, paņem ābolus, mannā, cukuru, miltus, nedaudz sviesta un un pagatavo super vienkāršo ābolkūku! Kūka sliņķiem, bet garšos arī gardēžiem. 1 glāze = 250 ml Veidnes diametrs - 20 cm
3. Ābolus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē. Pāris karotes sauso sastāvdaļu atliek malā - tās pārkaisīs virsmai.
Foto: Virtuve diviem
4. Ar aci nomērī vienu trešo daļu no sausajām sastāvdaļām un ieklāj veidnē.
Foto: Virtuve diviem
5. Virsū pārliek ābolus - vienu trešo daļu. Pārkaisa kanēli.
Foto: Virtuve diviem
6. Procesu atkārto (sausās sastāvdaļas, āboli) vēl 2 reizes.
7. Virsū pārkaisa atlikto sauso maisījumu un uzrīvē aukstu sviestu. Varianti: - pusi no rīvētā sviesta liek vienā no kārtām vidusdaļā; - visu sviestu izkausē kopā ar 50 g piena, virsējā kārtā sadursta caurumus un tajos ielej šķidro piena/sviesta masu (kūka šajā gadījumā būs sulīgāka).
8. Lai virskārta izdotos skaistāka, pāri var pārbērt mandeļu šķēlītes. Es nezin kāpēc uzkaisīju mandeļu miltus:) Kūku liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes.
Foto: Virtuve diviem
9. Gatavai kūkai pārklāj pāri dvielīti, masa turpinās uzbriest un paliks sulīgāka.