Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vienkāršā ābolkūka gardēžiem

Vienkāršā ābolkūka gardēžiem
Kolekcijas: Fotoreceptes
Ja Tev mājās nav nekā garšīga, paņem ābolus, mannā, cukuru, miltus, nedaudz sviesta un un pagatavo super vienkāršo ābolkūku! Kūka sliņķiem, bet garšos arī gardēžiem.
1 glāze = 250 ml
Veidnes diametrs - 20 cm
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg skābu ābolu (Antonovka)
  • 1 glāze/s mannas
  • 1 glāze/s miltu
  • 0.5-1 glāze/s cukura
  • 150 g sviesta
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 šķipsna/s sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Sausās sastāvdaļas (manna, milti, cukurs, sāls, cepamais pulveris) ieber traukā un izmaisa.
    Sausās sastāvdaļas (manna, milti, cukurs, sāls, cepamais pul...
  2. Ar sviestu izsmērē veidnes malas un pamatni.
    Ar sviestu izsmērē veidnes malas un pamatni.
  3. Ābolus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē. Pāris karotes sauso sastāvdaļu atliek malā - tās pārkaisīs virsmai.
    Ābolus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē. Pāris karotes sauso...
  4. Ar aci nomērī vienu trešo daļu no sausajām sastāvdaļām un ieklāj veidnē.
    Ar aci nomērī vienu trešo daļu no sausajām sastāvdaļām un ie...
  5. Virsū pārliek ābolus - vienu trešo daļu. Pārkaisa kanēli.
    Virsū pārliek ābolus - vienu trešo daļu. Pārkaisa kanēli.
  6. Procesu atkārto (sausās sastāvdaļas, āboli) vēl 2 reizes.
  7. Virsū pārkaisa atlikto sauso maisījumu un uzrīvē aukstu sviestu.
    Varianti:
    - pusi no rīvētā sviesta liek vienā no kārtām vidusdaļā;
    - visu sviestu izkausē kopā ar 50 g piena, virsējā kārtā sadursta caurumus un tajos ielej šķidro piena/sviesta masu (kūka šajā gadījumā būs sulīgāka).
  8. Lai virskārta izdotos skaistāka, pāri var pārbērt mandeļu šķēlītes. Es nezin kāpēc uzkaisīju mandeļu miltus:) Kūku liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes.
    Lai virskārta izdotos skaistāka, pāri var pārbērt mandeļu šķ...
  9. Gatavai kūkai pārklāj pāri dvielīti, masa turpinās uzbriest un paliks sulīgāka.

    Lai labi garšo!
    Gatavai kūkai pārklāj pāri dvielīti, masa turpinās uzbriest...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes