Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vienkāršā ābolkūka gardēžiem

Vienkāršā ābolkūka gardēžiem

FOTO: Virtuve diviem

Kolekcijas: Fotoreceptes
Ja Tev mājās nav nekā garšīga, paņem ābolus, mannā, cukuru, miltus, nedaudz sviesta un un pagatavo super vienkāršo ābolkūku! Kūka sliņķiem, bet garšos arī gardēžiem.
1 glāze = 250 ml
Veidnes diametrs - 20 cm
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg skābu ābolu (Antonovka)
  • 1 glāze/s mannas
  • 1 glāze/s miltu
  • 0.5-1 glāze/s cukura
  • 150 g sviesta
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 šķipsna/s sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Sausās sastāvdaļas (manna, milti, cukurs, sāls, cepamais pulveris) ieber traukā un izmaisa.
    Sausās sastāvdaļas (manna, milti, cukurs, sāls, cepamais pul...

    FOTO: Virtuve diviem

  2. Ar sviestu izsmērē veidnes malas un pamatni.
    Ar sviestu izsmērē veidnes malas un pamatni.

    FOTO: Virtuve diviem

  3. Ābolus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē. Pāris karotes sauso sastāvdaļu atliek malā - tās pārkaisīs virsmai.
    Ābolus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē. Pāris karotes sauso...

    FOTO: Virtuve diviem

  4. Ar aci nomērī vienu trešo daļu no sausajām sastāvdaļām un ieklāj veidnē.
    Ar aci nomērī vienu trešo daļu no sausajām sastāvdaļām un ie...

    FOTO: Virtuve diviem

  5. Virsū pārliek ābolus - vienu trešo daļu. Pārkaisa kanēli.
    Virsū pārliek ābolus - vienu trešo daļu. Pārkaisa kanēli.

    FOTO: Virtuve diviem

  6. Procesu atkārto (sausās sastāvdaļas, āboli) vēl 2 reizes.
  7. Virsū pārkaisa atlikto sauso maisījumu un uzrīvē aukstu sviestu.
    Varianti:
    - pusi no rīvētā sviesta liek vienā no kārtām vidusdaļā;
    - visu sviestu izkausē kopā ar 50 g piena, virsējā kārtā sadursta caurumus un tajos ielej šķidro piena/sviesta masu (kūka šajā gadījumā būs sulīgāka).
  8. Lai virskārta izdotos skaistāka, pāri var pārbērt mandeļu šķēlītes. Es nezin kāpēc uzkaisīju mandeļu miltus:) Kūku liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes.
    Lai virskārta izdotos skaistāka, pāri var pārbērt mandeļu šķ...

    FOTO: Virtuve diviem

  9. Gatavai kūkai pārklāj pāri dvielīti, masa turpinās uzbriest un paliks sulīgāka.

    Lai labi garšo!
    Gatavai kūkai pārklāj pāri dvielīti, masa turpinās uzbriest...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Konditoreja un maize

Receptes.lv Iesaka
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes