1. Sausās sastāvdaļas (manna, milti, cukurs, sāls, cepamais pulveris) ieber traukā un izmaisa.

Foto: Virtuve diviem
2. Ar sviestu izsmērē veidnes malas un pamatni.

Foto: Virtuve diviem
3. Ābolus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē. Pāris karotes sauso sastāvdaļu atliek malā - tās pārkaisīs virsmai.

Foto: Virtuve diviem
4. Ar aci nomērī vienu trešo daļu no sausajām sastāvdaļām un ieklāj veidnē.

Foto: Virtuve diviem
5. Virsū pārliek ābolus - vienu trešo daļu. Pārkaisa kanēli.

Foto: Virtuve diviem
6. Procesu atkārto (sausās sastāvdaļas, āboli) vēl 2 reizes.
7. Virsū pārkaisa atlikto sauso maisījumu un uzrīvē aukstu sviestu.
Varianti:
- pusi no rīvētā sviesta liek vienā no kārtām vidusdaļā;
- visu sviestu izkausē kopā ar 50 g piena, virsējā kārtā sadursta caurumus un tajos ielej šķidro piena/sviesta masu (kūka šajā gadījumā būs sulīgāka).
8. Lai virskārta izdotos skaistāka, pāri var pārbērt mandeļu šķēlītes. Es nezin kāpēc uzkaisīju mandeļu miltus:) Kūku liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes.

Foto: Virtuve diviem
9. Gatavai kūkai pārklāj pāri dvielīti, masa turpinās uzbriest un paliks sulīgāka.
Lai labi garšo!

Foto: Virtuve diviem