Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kāpostu tīteņi tomātu/saldā krējuma mērcē

Kāpostu tīteņi tomātu/saldā krējuma mērcē

FOTO: Kristine Berga

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 1 Vidēja lieluma kāposts
  • 700 g Cūkgaļas maltā gaļa
  • 200 ml Saldā krējuma
  • 250 ml Spilvas tomātu ķiploku mērce
  • 5 daiviņa/s Ķiploku
  • 2 Sīpoli
  • 200 g rīsu
  • 1 šķipsna/s zaļumu
  • 1 šķipsna/s piparu
  • 1 šķipsna/s sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Izgriežam kāpostam kacenu un liekam vārīties lielā katlā. Tiklīdz ūdens sāk vārīties, tad vāram 10min. Pati vadījos pēc tā, kad kāposts bija nedaudz mainījis krāsu (kļuvis dzeltenīgs), tad ņēmu ārā. Noliekam atdzesēties.
    Izgriežam kāpostam kacenu un liekam vārīties lielā katlā. Ti...

    FOTO: Kristine Berga

  2. Liekam vārīties rīsus. Ņemam malto gaļu un pievienojam smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, rīsus, sāli, piparus. Kad masa gatava, liekam to malā un sākam "lobīt" kāpostu. Pirmās divas lapas izjuka, bet dziļāk "rokot" bija ideālas.
    Liekam vārīties rīsus. Ņemam malto gaļu un pievienojam smalk...

    FOTO: Kristine Berga

  3. Pildām kāposta lapas ar maltās gaļas masu.
    Pildām kāposta lapas ar maltās gaļas masu.

    FOTO: Kristine Berga

  4. Sagatavotos tīteņus apcepam uz pannas un kārtojam cepamtraukā. Liekam cepeškrāsnī uz 170 grādiem 20 min.
    Sagatavotos tīteņus apcepam uz pannas un kārtojam cepamtrauk...

    FOTO: Kristine Berga

  5. Kamēr tīteņi krāsnī gatavojam mērci. Ilgi domāju tomātu vai saldā krējuma, līdz izdomāju jaukt šīs divas lietas kopā (un citreiz vairs savādāk nemaz nedarītu, jo garšoja perfekti). Tad nu pannā liekam ķiploku tomātu mērci, saldo krējumu, sāli, 5 piparu maisījumu, pētersīļus, dilles un apcepinam to visu.
    Kamēr tīteņi krāsnī gatavojam mērci. Ilgi domāju tomātu vai...

    FOTO: Kristine Berga

  6. Pārlejam tīteņus ar sagatavoto mērci un liekam atpakaļ cepeškrāsnī uz 30min. Pa vidam vēl paspēju apgriezt tīteņus uz otru pusi, lai abas puses vienlīdz brūnas.
    Pārlejam tīteņus ar sagatavoto mērci un liekam atpakaļ cepeš...

    FOTO: Kristine Berga

  7. Lai labi garšo!

    www.instagram.com/prieks_gatavot
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepta marinēta līdaka

Cepta marinēta līdaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas