Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kāpostu tīteņi tomātu/saldā krējuma mērcē

2019. gada 24. decembris
Foto: Kristine Berga
Pagatavošana
120 min
1. Izgriežam kāpostam kacenu un liekam vārīties lielā katlā. Tiklīdz ūdens sāk vārīties, tad vāram 10min. Pati vadījos pēc tā, kad kāposts bija nedaudz mainījis krāsu (kļuvis dzeltenīgs), tad ņēmu ārā. Noliekam atdzesēties.
Foto: Kristine Berga
2. Liekam vārīties rīsus. Ņemam malto gaļu un pievienojam smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, rīsus, sāli, piparus. Kad masa gatava, liekam to malā un sākam "lobīt" kāpostu. Pirmās divas lapas izjuka, bet dziļāk "rokot" bija ideālas.
Foto: Kristine Berga
3. Pildām kāposta lapas ar maltās gaļas masu.
Foto: Kristine Berga
4. Sagatavotos tīteņus apcepam uz pannas un kārtojam cepamtraukā. Liekam cepeškrāsnī uz 170 grādiem 20 min.
Foto: Kristine Berga
5. Kamēr tīteņi krāsnī gatavojam mērci. Ilgi domāju tomātu vai saldā krējuma, līdz izdomāju jaukt šīs divas lietas kopā (un citreiz vairs savādāk nemaz nedarītu, jo garšoja perfekti). Tad nu pannā liekam ķiploku tomātu mērci, saldo krējumu, sāli, 5 piparu maisījumu, pētersīļus, dilles un apcepinam to visu.
Foto: Kristine Berga
6. Pārlejam tīteņus ar sagatavoto mērci un liekam atpakaļ cepeškrāsnī uz 30min. Pa vidam vēl paspēju apgriezt tīteņus uz otru pusi, lai abas puses vienlīdz brūnas.
Foto: Kristine Berga
7. Lai labi garšo!

www.instagram.com/prieks_gatavot
Uz augšu