Kāpostu tīteņi tomātu/saldā krējuma mērcē

Kolekcijas: Fotorecepšu

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 1 Vidēja lieluma kāposts
  • 700 g Cūkgaļas maltā gaļa
  • 200 ml Saldā krējuma
  • 250 ml Spilvas tomātu ķiploku mērce
  • 5 daiviņa/s Ķiploku
  • 2 Sīpoli
  • 200 g Rīsu
  • 1 šķipsna/s Zaļumi
  • 1 šķipsna/s Pipari
  • 1 šķipsna/s Sāls

Pagatavošana

120 min.
  1. Izgriežam kāpostam kacenu un liekam vārīties lielā katlā. Tiklīdz ūdens sāk vārīties, tad vāram 10min. Pati vadījos pēc tā, kad kāposts bija nedaudz mainījis krāsu (kļuvis dzeltenīgs), tad ņēmu ārā. Noliekam atdzesēties.
    Izgriežam kāpostam kacenu un liekam vārīties lielā katlā. Ti...
  2. Liekam vārīties rīsus. Ņemam malto gaļu un pievienojam smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, rīsus, sāli, piparus. Kad masa gatava, liekam to malā un sākam "lobīt" kāpostu. Pirmās divas lapas izjuka, bet dziļāk "rokot" bija ideālas.
    Liekam vārīties rīsus. Ņemam malto gaļu un pievienojam smalk...
  3. Pildām kāposta lapas ar maltās gaļas masu.
    Pildām kāposta lapas ar maltās gaļas masu.
  4. Sagatavotos tīteņus apcepam uz pannas un kārtojam cepamtraukā. Liekam cepeškrāsnī uz 170 grādiem 20 min.
    Sagatavotos tīteņus apcepam uz pannas un kārtojam cepamtrauk...
  5. Kamēr tīteņi krāsnī gatavojam mērci. Ilgi domāju tomātu vai saldā krējuma, līdz izdomāju jaukt šīs divas lietas kopā (un citreiz vairs savādāk nemaz nedarītu, jo garšoja perfekti). Tad nu pannā liekam ķiploku tomātu mērci, saldo krējumu, sāli, 5 piparu maisījumu, pētersīļus, dilles un apcepinam to visu.
    Kamēr tīteņi krāsnī gatavojam mērci. Ilgi domāju tomātu vai...
  6. Pārlejam tīteņus ar sagatavoto mērci un liekam atpakaļ cepeškrāsnī uz 30min. Pa vidam vēl paspēju apgriezt tīteņus uz otru pusi, lai abas puses vienlīdz brūnas.
    Pārlejam tīteņus ar sagatavoto mērci un liekam atpakaļ cepeš...
  7. Lai labi garšo!

    www.instagram.com/prieks_gatavot

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi