Itāļu “biscotti” cepumi Cantucci

Kantučči ( it. biscotti cantucci), iespējams, ir visslavenākie Toskānas cepumi. Tos var uzglabāt slēgtā traukā 2-3 mēnešus, tāpēc tie ir populāri kā Ziemassvētku dāvaniņa.

Sastāvdaļas

  • 370 g cukurs
  • 4 olas
  • 7 g cepampulveris
  • 600 g milti
  • 500 g mandeles ar miziņu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 paciņa vanilīna cukurs
  • 1/4 citrona miza
  • 100 g sviests
  • 50 g medus
  • 1 ola pārsmērēšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. ielā bļodā iesijā miltus, visu samaisa ar cepāmpulveri, izveido bedrīti un ielej pa vienai olas. Rūpīgi samaisa ar koka karoti.
  2. Tad pievieno mīkstu sviestu, sagrieztu gabaliņos, cukuru, citrona miziņu un ļoti labi samaisa.
  3. Pieber vanilīnu, smalko sāli, medu - atkal labi samaisa.
  4. Kā pēdējās pievieno mandeles. Tālāk mīcīju ar rokām. No sākuma liekas, ka mandeles nekādi neturas klāt, bet mīcot ilgāk mīkla kļūst pakļāvīga un mīkstāka un mandeles pamazām iekļaujas mīklā. Tātad jāmīca tik ilgi, līdz mīklu var savākt bumbā. Var mīcīt uz galda.
  5. Mīklas bumbu sadala 6 daļās un no katras izveido pagaru desiņu plāts platumā. Lielo cepampannu izklāj ar cepampapīru un visas desiņas novieto uz vienas plāts.
  6. Olu sakuļ ar dakšiņu un bagātīgi pārziež katrai mīklas desiņai.
  7. Cep 180 grādos 20-25 min., līdz brūngani. Izņem un ļauj nedaudz atdzist.
    Cep 180 grādos 20-25 min., līdz brūngani. Izņem un ļauj neda...
  8. Ņem ļoti asu nazi un griež šķēlītēs nedaudz ieslīpi, lai veidotos 5-7 cm gari cepumi. Uz plāts liek ar griezuma vietu uz augšu. Es vienu plāti nedaudz atdzesēju un man bija diezgan grūti sagriezt skaista griezuma cepumus. Otru plāti atstāju uz nākošo dienu un griezu jau atdzisušus -tad griezās pavisam viegli un skaisti.
    Ņem ļoti asu nazi un griež šķēlītēs nedaudz ieslīpi, lai vei...
  9. Likt atkal cepeškrāsnī un cep vēl kādas 10 minūtes, uzmanot, lai nav pārāk brūni.
  10. Atdzesētus uzglabā traukos ar cieši aiztaisītu vāciņu.
    Atdzesētus uzglabā traukos ar cieši aiztaisītu vāciņu.
  11. Klasika, protams, ir ar mandelēm, taču var pievienot jebko - žāvētas aprikozes, dzērvenes, jebkura veida riekstus vai sēkliņas. Ideāls saldumiņš pie rīta kafijas!
    Klasika, protams, ir ar mandelēm, taču var pievienot jebko -...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi