Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Itāļu “biscotti” cepumi Cantucci

2019. gada 17. decembris
Foto: Virtuve diviem
Kantučči ( it. biscotti cantucci), iespējams, ir visslavenākie Toskānas cepumi. Tos var uzglabāt slēgtā traukā 2-3 mēnešus, tāpēc tie ir populāri kā Ziemassvētku dāvaniņa.
Pagatavošana
60 min
1. ielā bļodā iesijā miltus, visu samaisa ar cepāmpulveri, izveido bedrīti un ielej pa vienai olas. Rūpīgi samaisa ar koka karoti.
2. Tad pievieno mīkstu sviestu, sagrieztu gabaliņos, cukuru, citrona miziņu un ļoti labi samaisa.
3. Pieber vanilīnu, smalko sāli, medu - atkal labi samaisa.
4. Kā pēdējās pievieno mandeles. Tālāk mīcīju ar rokām. No sākuma liekas, ka mandeles nekādi neturas klāt, bet mīcot ilgāk mīkla kļūst pakļāvīga un mīkstāka un mandeles pamazām iekļaujas mīklā. Tātad jāmīca tik ilgi, līdz mīklu var savākt bumbā. Var mīcīt uz galda.
5. Mīklas bumbu sadala 6 daļās un no katras izveido pagaru desiņu plāts platumā. Lielo cepampannu izklāj ar cepampapīru un visas desiņas novieto uz vienas plāts.
6. Olu sakuļ ar dakšiņu un bagātīgi pārziež katrai mīklas desiņai.
7. Cep 180 grādos 20-25 min., līdz brūngani. Izņem un ļauj nedaudz atdzist.
Foto: Virtuve diviem
8. Ņem ļoti asu nazi un griež šķēlītēs nedaudz ieslīpi, lai veidotos 5-7 cm gari cepumi. Uz plāts liek ar griezuma vietu uz augšu. Es vienu plāti nedaudz atdzesēju un man bija diezgan grūti sagriezt skaista griezuma cepumus. Otru plāti atstāju uz nākošo dienu un griezu jau atdzisušus -tad griezās pavisam viegli un skaisti.
Foto: Virtuve diviem
9. Likt atkal cepeškrāsnī un cep vēl kādas 10 minūtes, uzmanot, lai nav pārāk brūni.
10. Atdzesētus uzglabā traukos ar cieši aiztaisītu vāciņu.
Foto: Virtuve diviem
11. Klasika, protams, ir ar mandelēm, taču var pievienot jebko - žāvētas aprikozes, dzērvenes, jebkura veida riekstus vai sēkliņas. Ideāls saldumiņš pie rīta kafijas!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu