Gulašs

2019. gada 10. decembris
Foto: Virtuve diviem
Šoreiz dalīšos ar jums kā pagatavot ļoti gardu gulašu no parastiem produktiem.
Pagatavošana
45 min
1. Sagriežam gaļu gabalos, es sagriezu ne pārāk lielos kubiņos.
2. Sagriež sīpolus un burkānus, kā arī selerijas šķēli nelielos kubiņos.
3. Pirmo apcep gaļu, kad škidrums izvārījies, liek klāt sīpolus un selerijas. Nav obligāti jācep tie līdz brūnumam, kad paliek caurspīdīgi sīpoli, liek klāt burkānus.
4. Ja nepieciešams, pielej augu eļļu un visu mazliet pasautē.
Foto: Virtuve diviem
5. Kad viss kādu laiciņu sautējies, liek katlā, pielej ūdeni, es leju, lai tik knapi noklāj gaļu.
Foto: Virtuve diviem
6. Pievieno garšvielas, sāli un vāra, līdz gaļa mīksta. Nākošais ir garšas modes jautājums, cits mērci atstāj tādu kāda tā ir, bet man prasās mērcei pielikt tumi, tad tā sanāk biezāka, man garšo tā labāk.
Tumi gatavo vienkārši: ieber krūzītē pāris ēd.k. miltus un uzlej virsū aukstu ūdeni līdz puskrūzītei un visu labi izmaisa, līdz viendabīga masa. To tad arī pievieno mērcei, izmaisa un uzvāra.

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu