Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sirsnīgā Zaherbiskvīta torte

2019. gada 6. decembris
Foto: Janas kūkas
Šokolāde šo kūku padara iekārojamu un pašu ēdāju - laimīgu.
Pamēģinot šo biskvītu, sapratu, ka tas ir ne tikai ļoti gards, bet arī lielisks pamats kārtainai tortei. Tas ļoti labi sader ar vieglas konsistences krēmiem - gan ar kakao, gan karameļu, gan vaniļas garšām.
Pagatavošana
120 min
1. Biskvītam paredzētais sviests un olas laicīgi jāizņem no ledusskapja un jāpatur istabas temperatūrā.
Foto: Janas kūkas
2. Ar cepampapīru izklāj tortes veidni. Šoreiz gatavoju sirsniņformā un tās laukums aptuveni atbilst 26 cm diametra lielam riņķa laukumam.
Foto: Janas kūkas
3. Izkausē šokolādi.
4. Puto sviestu ar pūdercukuru līdz tas iegūst viendabīgu un krēmveidīgu konsistenci. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus un katru rūpīgi ieputo sviesta masā.
Foto: Janas kūkas
5. Sviesta masai pievieno remdenu izkausēto šokolādi un kārtīgi izmaisa.
Foto: Janas kūkas
6. Puto olu baltumus un pa daļām pievieno cukuru. Puto līdz cukurs izkusis un masa ir spīdīga un noturīga.
Foto: Janas kūkas
7. Olu baltumus pa daļām (3 reizēs) saudzīgi iemaisa šokolādes masā.
Foto: Janas kūkas
8. Piesijā miltus, kuri sajaukti ar cepampulveri un iecilā masā.
Foto: Janas kūkas
9. Masu iepilda veidnē un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā aptuveni 50 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu - ja tas ir sauss, tad biskvīts ir gatavs.
Foto: Janas kūkas
10. Gatavo krēmu. Lai kūka labāk izceltos šķērsgriezumā, šoreiz to pildīju ar balto putukrējuma/siera krēmu.
Saputo istabas temperatūrā paturētu krēmsieru ar cukuru un vaniļas cukuru. Saputo saldo krējumu. Abas masas savieno.
Foto: Janas kūkas
11. Man biskvīts parasti sanāk ar uzkalniņu. Uzkalniņu nogriežu, lai ir līdzena virsma.
Foto: Janas kūkas
12. Aplīdzināto biskvītu sagriež trijās daļās. Biskvītam ir lieliska struktūra un tas ir viegli sagriežams.
Foto: Janas kūkas
13. Pagatavoto krēmu iepilda biskvīta divās kārtās. Ja vēlas, gatavo vairāk krēma (500 g saldā krējuma un 1,5 pac krēmsiera) un ar to apsmērē arī kūkas ārpusi.
Foto: Janas kūkas
14. Glazūrai uzkarsē saldo krējumu līdz burbulim un pārlej šokolādes gabaliņiem. Šajā reizē lietoju Pergale tumšo šokolādi un tā bija pietiekoši salda, tāpēc papildus cukuru nepievienoju. Saldo krējumu pāris minūtes patur, pēc tam rūpīgi masu izmaisa un pievieno sviestu. Masai jābūt gludai un spīdīgai. To atdzesē un pārlej kūkai. Ar platu nazi glazūru var izlīdzināt.
Foto: Janas kūkas
15. Arī Tu no sirds vari iepriecināt savus mīļos ar šādu tortīti.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu