Sirsnīgā Zaherbiskvīta torte

Kolekcijas: Fotorecepšu
Šokolāde šo kūku padara iekārojamu un pašu ēdāju - laimīgu.
Pamēģinot šo biskvītu, sapratu, ka tas ir ne tikai ļoti gards, bet arī lielisks pamats kārtainai tortei. Tas ļoti labi sader ar vieglas konsistences krēmiem - gan ar kakao, gan karameļu, gan vaniļas garšām.

Sastāvdaļas

  • Šokolādes biskvītam:
  • 200 g tumšā šokolāde
  • 200 g sviests
  • 200 g milti
  • 200 g cukurs
  • 70 g pūdercukurs
  • 9 olas
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • Putukrējuma/siera krēmam:
  • 1 paciņa krēmsiers Rasa
  • 350 g saldais krējums
  • Cukurs pēc garšas
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • Šokolādes glazūrai:
  • 150 g tumšā šokolāde
  • 150 g saldais krējums
  • 20 g sviests

Pagatavošana

120 min.
  1. Biskvītam paredzētais sviests un olas laicīgi jāizņem no ledusskapja un jāpatur istabas temperatūrā.
    Biskvītam paredzētais sviests un olas laicīgi jāizņem no led...
  2. Ar cepampapīru izklāj tortes veidni. Šoreiz gatavoju sirsniņformā un tās laukums aptuveni atbilst 26 cm diametra lielam riņķa laukumam.
    Ar cepampapīru izklāj tortes veidni. Šoreiz gatavoju sirsniņ...
  3. Izkausē šokolādi.
  4. Puto sviestu ar pūdercukuru līdz tas iegūst viendabīgu un krēmveidīgu konsistenci. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus un katru rūpīgi ieputo sviesta masā.
    Puto sviestu ar pūdercukuru līdz tas iegūst viendabīgu un kr...
  5. Sviesta masai pievieno remdenu izkausēto šokolādi un kārtīgi izmaisa.
    Sviesta masai pievieno remdenu izkausēto šokolādi un kārtīgi...
  6. Puto olu baltumus un pa daļām pievieno cukuru. Puto līdz cukurs izkusis un masa ir spīdīga un noturīga.
    Puto olu baltumus un pa daļām pievieno cukuru. Puto līdz cuk...
  7. Olu baltumus pa daļām (3 reizēs) saudzīgi iemaisa šokolādes masā.
    Olu baltumus pa daļām (3 reizēs) saudzīgi iemaisa šokolādes...
  8. Piesijā miltus, kuri sajaukti ar cepampulveri un iecilā masā.
    Piesijā miltus, kuri sajaukti ar cepampulveri un iecilā masā...
  9. Masu iepilda veidnē un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā aptuveni 50 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu - ja tas ir sauss, tad biskvīts ir gatavs.
    Masu iepilda veidnē un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 17...
  10. Gatavo krēmu. Lai kūka labāk izceltos šķērsgriezumā, šoreiz to pildīju ar balto putukrējuma/siera krēmu.
    Saputo istabas temperatūrā paturētu krēmsieru ar cukuru un vaniļas cukuru. Saputo saldo krējumu. Abas masas savieno.
    Gatavo krēmu. Lai kūka labāk izceltos šķērsgriezumā, šoreiz...
  11. Man biskvīts parasti sanāk ar uzkalniņu. Uzkalniņu nogriežu, lai ir līdzena virsma.
    Man biskvīts parasti sanāk ar uzkalniņu. Uzkalniņu nogriežu,...
  12. Aplīdzināto biskvītu sagriež trijās daļās. Biskvītam ir lieliska struktūra un tas ir viegli sagriežams.
    Aplīdzināto biskvītu sagriež trijās daļās. Biskvītam ir liel...
  13. Pagatavoto krēmu iepilda biskvīta divās kārtās. Ja vēlas, gatavo vairāk krēma (500 g saldā krējuma un 1,5 pac krēmsiera) un ar to apsmērē arī kūkas ārpusi.
    Pagatavoto krēmu iepilda biskvīta divās kārtās. Ja vēlas, ga...
  14. Glazūrai uzkarsē saldo krējumu līdz burbulim un pārlej šokolādes gabaliņiem. Šajā reizē lietoju Pergale tumšo šokolādi un tā bija pietiekoši salda, tāpēc papildus cukuru nepievienoju. Saldo krējumu pāris minūtes patur, pēc tam rūpīgi masu izmaisa un pievieno sviestu. Masai jābūt gludai un spīdīgai. To atdzesē un pārlej kūkai. Ar platu nazi glazūru var izlīdzināt.
    Glazūrai uzkarsē saldo krējumu līdz burbulim un pārlej šokol...
  15. Arī Tu no sirds vari iepriecināt savus mīļos ar šādu tortīti.

    Lai labi garšo!
    Arī Tu no sirds vari iepriecināt savus mīļos ar šādu tortīti...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi