Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Gaisīgais buberts ar dzērveņu ķīseli

Gaisīgais buberts ar dzērveņu ķīseli

FOTO: Virtuve diviem

Šoreiz buberts ar gadu gaitā izstrādātu recepti. Galvenais mans kritērijs visā šajā desertā - vieglums un gaisīgums.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Bubertam:
  • 0.5 l piena
  • 3 olas
  • 5 ēd. k. mannas
  • 5 ēd. k. cukura
  • Dzērveņu ķīselim:
  • 600 ml ūdens
  • 150 g dzērvenes
  • 150 g cukura
  • 1-1.5 ēd. k. kartupeļu ciete
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Olu baltumus saputo stingrās putās.
  2. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar 1 ēd.k. cukura.
  3. Katliņu izskalo ar ūdeni, ielej pienu un, nesagaidot vārīšanos, pieber mannā, tad nepārtraukti maisot vāra kādas 5 minūtes.
    Katliņu izskalo ar ūdeni, ielej pienu un, nesagaidot vārīšan...

    FOTO: Virtuve diviem

  4. Šāda veida slotiņa ir vislabāk piemērota maisīšanai. Ja gadās, ka katla dibens ir piededzis, vienkāršāk ir visu saturu pārliet citā katliņā.
    Šāda veida slotiņa ir vislabāk piemērota maisīšanai. Ja gadā...

    FOTO: Virtuve diviem

  5. Pieliek atlikušo cukuru un kārtīgi samaisa.
  6. Pievieno olas dzeltenumus un maisot uzvāra līdz pirmajam burbulim. Tad maigi iecilā olu baltumus un nedaudz pakarsē. Liek atdzesēties.
  7. Dzērvenes ber vārošā ūdenī, vāra, līdz sāk pārsprāgt. Izberž caur sietu. Ogas var izmantot kā svaigas, tā arī saldētas.
  8. Pievieno cukuru un maisot pieber klāt pārējā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Pavāra kādu pusminūti un liek atdzesēties, ik pa laikam apmaisot.
  9. Bubertu pasniedz kopā ar ķīseli.

    Lai labi garšo!
    Bubertu pasniedz kopā ar ķīseli.

Lai labi garšo!

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas