-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Gaisīgais buberts ar dzērveņu ķīseli
Šoreiz buberts ar gadu gaitā izstrādātu recepti. Galvenais mans kritērijs visā šajā desertā - vieglums un gaisīgums.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Bubertam:
-
0.5 l piena
-
3 olas
-
5 ēd. k. mannas
-
5 ēd. k. cukura
- Dzērveņu ķīselim:
-
600 ml ūdens
-
150 g dzērvenes
-
150 g cukura
-
1-1.5 ēd. k. kartupeļu ciete
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Olu baltumus saputo stingrās putās.
-
Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar 1 ēd.k. cukura.
-
Katliņu izskalo ar ūdeni, ielej pienu un, nesagaidot vārīšanos, pieber mannā, tad nepārtraukti maisot vāra kādas 5 minūtes.
-
Šāda veida slotiņa ir vislabāk piemērota maisīšanai. Ja gadās, ka katla dibens ir piededzis, vienkāršāk ir visu saturu pārliet citā katliņā.
-
Pieliek atlikušo cukuru un kārtīgi samaisa.
-
Pievieno olas dzeltenumus un maisot uzvāra līdz pirmajam burbulim. Tad maigi iecilā olu baltumus un nedaudz pakarsē. Liek atdzesēties.
-
Dzērvenes ber vārošā ūdenī, vāra, līdz sāk pārsprāgt. Izberž caur sietu. Ogas var izmantot kā svaigas, tā arī saldētas.
-
Pievieno cukuru un maisot pieber klāt pārējā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Pavāra kādu pusminūti un liek atdzesēties, ik pa laikam apmaisot.
-
Bubertu pasniedz kopā ar ķīseli.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs