Gaisīgais buberts ar dzērveņu ķīseli

Šoreiz buberts ar gadu gaitā izstrādātu recepti. Galvenais mans kritērijs visā šajā desertā - vieglums un gaisīgums.

Sastāvdaļas

  • Bubertam:
  • 0.5 l piens
  • 3 olas
  • 5 ēd. k. manna
  • 5 ēd. k. cukurs
  • Dzērveņu ķīselim:
  • 600 ml ūdens
  • 150 g dzērvenes
  • 150 g cukurs
  • 1-1.5 ēd. k. kartupeļu ciete

Pagatavošana

60 min.
  1. Olu baltumus saputo stingrās putās.
  2. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar 1 ēd.k. cukura.
  3. Katliņu izskalo ar ūdeni, ielej pienu un, nesagaidot vārīšanos, pieber mannā, tad nepārtraukti maisot vāra kādas 5 minūtes.
    Katliņu izskalo ar ūdeni, ielej pienu un, nesagaidot vārīšan...
  4. Šāda veida slotiņa ir vislabāk piemērota maisīšanai. Ja gadās, ka katla dibens ir piededzis, vienkāršāk ir visu saturu pārliet citā katliņā.
    Šāda veida slotiņa ir vislabāk piemērota maisīšanai. Ja gadā...
  5. Pieliek atlikušo cukuru un kārtīgi samaisa.
  6. Pievieno olas dzeltenumus un maisot uzvāra līdz pirmajam burbulim. Tad maigi iecilā olu baltumus un nedaudz pakarsē. Liek atdzesēties.
  7. Dzērvenes ber vārošā ūdenī, vāra, līdz sāk pārsprāgt. Izberž caur sietu. Ogas var izmantot kā svaigas, tā arī saldētas.
  8. Pievieno cukuru un maisot pieber klāt pārējā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Pavāra kādu pusminūti un liek atdzesēties, ik pa laikam apmaisot.
  9. Bubertu pasniedz kopā ar ķīseli.

    Lai labi garšo!
    Bubertu pasniedz kopā ar ķīseli.

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Rasma Pāvuls-Pāvuliņa 2019. gada 15. decembris 16:25
Akurāt tā ,kā gatavoja mūsu vecmāmiņa 50-60 gados!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi