Sākums > Receptes > Deserti

Gaisīgais buberts ar dzērveņu ķīseli

2019. gada 5. decembris
Foto: Virtuve diviem
Šoreiz buberts ar gadu gaitā izstrādātu recepti. Galvenais mans kritērijs visā šajā desertā - vieglums un gaisīgums.
Pagatavošana
60 min
1. Olu baltumus saputo stingrās putās.
2. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar 1 ēd.k. cukura.
3. Katliņu izskalo ar ūdeni, ielej pienu un, nesagaidot vārīšanos, pieber mannā, tad nepārtraukti maisot vāra kādas 5 minūtes.
Foto: Virtuve diviem
4. Šāda veida slotiņa ir vislabāk piemērota maisīšanai. Ja gadās, ka katla dibens ir piededzis, vienkāršāk ir visu saturu pārliet citā katliņā.
Foto: Virtuve diviem
5. Pieliek atlikušo cukuru un kārtīgi samaisa.
6. Pievieno olas dzeltenumus un maisot uzvāra līdz pirmajam burbulim. Tad maigi iecilā olu baltumus un nedaudz pakarsē. Liek atdzesēties.
7. Dzērvenes ber vārošā ūdenī, vāra, līdz sāk pārsprāgt. Izberž caur sietu. Ogas var izmantot kā svaigas, tā arī saldētas.
8. Pievieno cukuru un maisot pieber klāt pārējā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Pavāra kādu pusminūti un liek atdzesēties, ik pa laikam apmaisot.
9. Bubertu pasniedz kopā ar ķīseli.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu