Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Citrona kēkss ar magoņu sēkliņām

FOTO: Depositphotos.com

Viegls, mitrs vegāniem piemērots citronu un magoņu kēkss, kas papildināts ar vienkāršu citrona glazūru - gardi!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kēksam:
  • 300 g pašbriestoši milti
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 185 g cukura
  • 2 ēd. k. magoņu
  • 120 ml rapšu eļļa
  • 230 ml nesaldināts mandeļu piens
  • 125 ml citronu sula (4 citroni)
  • 3 citronu miziņas
  • 1 tējk. vaniļas esence
  • Glazūrai:
  • 170 g pūdercukurs
  • 2 ēd. k. citrona sulas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Ietauko kēksa formu.
  2. Izsijā miltus un cepamo pulveri bļodā. Pievieno cukuru un magoņu sēklas un samaisa ar koka karoti.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc eļļu, pienu, citrona sulu, citrona miziņu un vaniļu.
  4. Ielej šķidrās sastāvdaļas pie sausajām sastāvdaļām un maisa, līdz tās vienmērīgi sajaukušās.
  5. Ielej mīklu formā un ievieto cepeškrāsnī uz 45-55 minūtes. Tā malām vajadzētu sākt kļūt zeltaini brūnām. Veic pārbaudi ar zobu bakstāmo, kad tas iznāk tīrs, tad ir gatavs.
  6. Pagatavo glazūŗu, sajaucot pūdercukuru un citrona sulu, līdz tas veido biezu masu. Ziež ar karoti uz kēksa, kad tas ir atdzisis.
    Dekoram vēl var uzrīvēt citrona miziņu un uzbērt sēkliņas.

    Lai labi garšo!
    Pagatavo glazūŗu, sajaucot pūdercukuru un citrona sulu, līdz...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas