Liellopa gaļas rolmopši

Recepte pārbaudīta no gada uz gadu, viss apkārt mainījies, bet recepte palikusi.

Sastāvdaļas

  • Liellopa fileja
  • Kūpināts speķis
  • Sīpoli
  • Malti pipari
  • Graudiņu pipari
  • 2-3 lauru lapas
  • Sāls
  • Selerijas saknes šķēle
  • Ūdens
  • Tumei:
  • 2 ēd. k. milti
  • Nedaudz auksts ūdens

Pagatavošana

120 min.
  1. Ņem liellopa gaļas fileju un sagriež šķēlēs, kuras izklapē ar gaļas āmuriņu. Cik daudz mums ir gaļas šķēles, tik daudz nogriež dabīgi kūpināta speķa šķēles. Negriež tās biezas.
  2. Uzliek katrai filejai pa speķa šķēlei un apkaisa ar maltiem pipariem. Sāli nekaisa, jo kūpinātam speķim tas ir pietiekoši. Sagriež svaigu sīpolu un uzliek uz katra speķa pa gabaliņam. Visu satinu iekš filejas un katru saspraužu ar kociņu.
  3. Liek sakarsētā pannā un apcep no visām pusēm brūnīgus.
  4. Tālāk liek katlā, pielej ūdeni tik daudz, lai tas nenoklātu rolmopšus, tātad nedaudz mazāk, pieliek garšvielas un vāra, līdz tie mīksti. Sāli pieber mazliet vēlāk pēc garšas, kad viss jau pavārījies.
  5. Kad rolmopši jau mīksti, pielej klāt mērcei miltu tumi un to kārtīgi izmaisa, lai mērce iznāktu tumīgāka.

    Labu apetīti!
    Kad rolmopši jau mīksti, pielej klāt mērcei miltu tumi un to...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

BIRUTA MIKULE 25. novembris 12:16
Burvīga garša filigrāni izveidota recepte

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi