Recepte pārbaudīta no gada uz gadu, viss apkārt mainījies, bet recepte palikusi.
Pagatavošana
120 min
1. Ņem liellopa gaļas fileju un sagriež šķēlēs, kuras izklapē ar gaļas āmuriņu. Cik daudz mums ir gaļas šķēles, tik daudz nogriež dabīgi kūpināta speķa šķēles. Negriež tās biezas.
2. Uzliek katrai filejai pa speķa šķēlei un apkaisa ar maltiem pipariem. Sāli nekaisa, jo kūpinātam speķim tas ir pietiekoši. Sagriež svaigu sīpolu un uzliek uz katra speķa pa gabaliņam. Visu satinu iekš filejas un katru saspraužu ar kociņu.
3. Liek sakarsētā pannā un apcep no visām pusēm brūnīgus.
4. Tālāk liek katlā, pielej ūdeni tik daudz, lai tas nenoklātu rolmopšus, tātad nedaudz mazāk, pieliek garšvielas un vāra, līdz tie mīksti. Sāli pieber mazliet vēlāk pēc garšas, kad viss jau pavārījies.
5. Kad rolmopši jau mīksti, pielej klāt mērcei miltu tumi un to kārtīgi izmaisa, lai mērce iznāktu tumīgāka.