Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Siera kūka burciņā

Foto: Kristine Berga
Pagatavošana
200 min
1. Sasmalcina cepumus, izkausē sviestu un sajauc abus kopā, līdz izveidojas viendabīga masa. Kārto masu iekšā burciņu pamatnītēs un liek iekšā ledusskapī uz 20 min.
2. Aplej želatīnu ar 100 ml auksta ūdens.
3. Uzputo putukrējumu un pievieno pēc garšas cukuru. Sajauc putukrējumu kopā ar svaigo sieru.
4. Liek želatīnu karstā ūdens peldē un vēlāk to pievieno klāt putukrējuma un svaigā siera masai. Vēl nedaudz sakuļ šo masu, lai ir vienmērīga. Kārto burciņās un atkal liek atpakaļ ledusskapī uz 1,5 h.
5. Tikmēr sagatavo dzērveņu ķīseli, kartupeļu cietes vietā izmantojot želatīnu. Atkal kārto plānā kārtiņā burciņās un liek atpakaļ ledusskapī uz 30 min.

Lai labi garšo!
Foto: Kristine Berga
Uz augšu