Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Augļu tarte ar citronu un krēmsiera krēmu

2019. gada 5. novembris
Foto: Strazdiņa Ieva
Vasara man asociējas ar ogu tortēm. Jo vairāk ogas, jo labāk, tāpēc man vasarā arī patīk pavlovas taisīt. Ļoti žēl, ka ogu laiks ir tik īss.
Esmu tartes taisījusi pēc vairākām receptēm, bet šī patiešām ir dalīšanās vērta. Pamatnes mīkla izdodas lieliski, citrona krēms ar savu skābumu un saldumu lieliski balansē ar krēmsieru un ogām. #puncimprieks garantēts un garšas kārpiņas arī būs priecīgas
Pagatavošana
400 min
1. Miltus, sāli, cukuru samaisa, pievieno sviestu un ar mikseri visu rūpīgi samaisa (var arī ar rokām), pa ēdamkarotei pievieno saldo krējumu un visu atkal samaisa, kamēr mīkla sāk saplūst kopā, bet tomēr paliek nedaudz drupena.
2. Liek masu tartes formā un ar rokām izlīdzina pa visu formu un malām. Sadursta mīklu ar dakšu, lai nebūtu gaisa burbuļi. Liek formu ledusskapī uz 30 minūtes -1h. (Tas palīdz nesarauties tartei, kad viņu cep).
3. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem, tarti cep 20-25 minūtes, līdz maliņas ir zeltaini brūnas. Ļauj tartei pilnībā atdzist.
4. Kamēr tarte dziest, tikmēr gatavo citronu kurdu (lemon curd). Katliņā lej sulu, olas, cukuru. Visu uz vidējas uguns nepārtraukti maisot, vāra 7 minūtes (līdz krēms paliek biezs). Noņem no uguns un pievieno sviestu un vaniļu, rūpīgi izmaisa, lai sviests izkūst. Liek atdzist.
5. Kad tarte un citronu kurds ir atdzisuši, taisa krēmsiera pildījumu. Kādu minūti mikserē krēmsieru, pievieno cukuru, vaniļu un saldo krējumu un maisa, līdz iegūst krēmveidīgu, vienotu masu.
6. Tartes pamatnei lej virsū citronu kurdu, izsmērē pa visu formu. Pa virsu citronu kurdam liek krēmsieru, izlīdzina pa visu formu.
7. Liek tarti uz vismaz dažām stundām ledusskapī, lai viss savelkas kopā. Un liek ogas un augļus pēc sirdspatikas. :)

Lai labi garšo!
Foto: Strazdiņa Ieva
Uz augšu