Indijas sviesta vista ideālā mērcē

Šo vistas gaļas ēdiena gatavošanu apdomā laicīgi, jo ideālā gadījumā to vajadzētu marinēt visu nakti (vismaz 3 stundas). Tieši jogurta marināde piešķir īpašo garšu. Ideāla krēmveida tekstūra, maiga indiešu garša un sviestā apcepta vistas gaļa.
Apmaksāta publikācija

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 600 g vistas fileja
  • 230 g tomātu mērce vai tomātu pasta
  • 200 g saldā krējuma (30%)
  • 30 g ghi sviesta
  • Sāls pēc garšas
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Marinādei:
  • 120 g dabīgā jogurta
  • 1 ēd. k. citrona sula
  • 2 tējk. garam masala garšvielas
  • 1 tējk. malta kurkuma
  • 1/2 tējk. kajēnas pipari
  • 1/2 tējk. ķimenes
  • 1 tējk. malts ingvers
  • 2 daiviņa/s ķiploks

Pagatavošana

200 min.
  1. Vistas gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos.
  2. Kurkumu, garam masala, Kajēnas piparus, ķimenes, ingveru, smalcinātu ķiploku, citronu sulu samaisa ar jogurtu un vistas gaļu. Rūpīgi samaisa un atstāj ledusskapī marinēties vismaz uz trīs stundām, vislabāk – uz visu nakti.
  3. Pannā izkausēsviestu, pievienot marinēto vistas gaļu. Apcep dažas minūtes.
  4. Pievieno tomātu mērci, saldo krējumu, pēc garšas pievieno sāli un sautēuz mērenas uguns aptuveni 10 minūtes.
  5. Pasniedzar rīsiem un/vai zaļumiem. Pievienot sāli un piparus.

    Padoms: Garam masala garšvielas piešķir ēdienam indiešu ēdienu garšu. Ja Jums nav šo garšvielu, tās varat aizvietot ar krustnagliņu, kardamona, kanēļa un malta muskusa maisījumu. Vai vienkārši neizmantot nemaz – ēdiena garša būs citādāka, bet tāpat lieliska.

    Lai labi garšo!
    Pasniedzar rīsiem un/vai zaļumiem. Pievienot sāli un piparus...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi