Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Indijas sviesta vista ideālā mērcē

Šo vistas gaļas ēdiena gatavošanu apdomā laicīgi, jo ideālā gadījumā to vajadzētu marinēt visu nakti (vismaz 3 stundas). Tieši jogurta marināde piešķir īpašo garšu. Ideāla krēmveida tekstūra, maiga indiešu garša un sviestā apcepta vistas gaļa.
Apmaksāta publikācija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 600 g vistas fileja
  • 230 g tomātu mērce vai tomātu pasta
  • 200 g saldā krējuma (30%)
  • 30 g ghi sviesta
  • Sāls pēc garšas
  • Malti melnie pipari pēc garšas
  • Marinādei:
  • 120 g dabīgā jogurta
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • 2 tējk. garam masala garšvielas
  • 1 tējk. malta kurkuma
  • 1/2 tējk. kajēnas pipari
  • 1/2 tējk. ķimenes
  • 1 tējk. malts ingvers
  • 2 daiviņa/s ķiploka
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. Vistas gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos.
  2. Kurkumu, garam masala, Kajēnas piparus, ķimenes, ingveru, smalcinātu ķiploku, citronu sulu samaisa ar jogurtu un vistas gaļu. Rūpīgi samaisa un atstāj ledusskapī marinēties vismaz uz trīs stundām, vislabāk – uz visu nakti.
  3. Pannā izkausēsviestu, pievienot marinēto vistas gaļu. Apcep dažas minūtes.
  4. Pievieno tomātu mērci, saldo krējumu, pēc garšas pievieno sāli un sautēuz mērenas uguns aptuveni 10 minūtes.
  5. Pasniedzar rīsiem un/vai zaļumiem. Pievienot sāli un piparus.

    Padoms: Garam masala garšvielas piešķir ēdienam indiešu ēdienu garšu. Ja Jums nav šo garšvielu, tās varat aizvietot ar krustnagliņu, kardamona, kanēļa un malta muskusa maisījumu. Vai vienkārši neizmantot nemaz – ēdiena garša būs citādāka, bet tāpat lieliska.

    Lai labi garšo!
    Pasniedzar rīsiem un/vai zaļumiem. Pievienot sāli un piparus...

    FOTO: FRANKE

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas