Kīšs

2019. gada 20. oktobris
Foto: Aniii7
Kīšs ar sīpoliem un sieru. Quiche. Tātad, kīšs nāk no franču virtuves, bet to gatavo arī citās valstīs. Man patīk, ka sīpoli ir pamatēdienos ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs. Riktīgi sīpolīgi un sierīgi! Šis ir arī ļoti labs ēdiens veģetāriešiem. Vienvārdsakot, kraukšķīgs pīrāgs ar olīgu, sīpolīgu un sierīgu pildījumu. Sastāvdaļas diviem 15 cm diametra kīšiem.
Pagatavošana
40 min
1. Gatavo smilšu pamatni: Ņemam 100 g mīksta sviesta, 5 ml ūdens, pieber šķipsnu sāls un cukura.
2. Sāk pakāpeniski pievienot miltus. Masa ir gatava, kad tā nelīp pie pirkstiem. Masu izrullē un ieklāj formās.
3. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm vai skatās, kamēr gaiši brūna. Nepārcep, jo būs vēl jācep ar pildījumu.
4. Pildījuma pagatavošana: divus sīpolus sasmalcina, pannā ielej mazliet eļļu un liek apcepināties pannā līdz zeltaini brūni.
5. Bļodā iesit 3 olas, pievieno mazliet pienu, šķipsnu sāls un šķipsnu muskatrieksta.
6. Sarīvē 50 g čedara sieru. Pusi pievieno olu masai.
7. Kad sīpoli atdzisuši, tos pievieno olu masai.
8. Olu masu pilda smilšu mīklas pamatnēs un pa virsu uzber otru pusi siera.
9. Liek cepeškrāsnī uz vēl 15 min. 180 grādos vai līdz augša smuki zeltaini brūna.
Ūn vualā sīpolīgi sierīgais kīšs gatavs.

Labu apetīti!
Foto: Aniii7
Uz augšu