1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
2. Ābolam izņem serdi, griež uz pusēm un tad sagriež plānās šķēlītēs.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
3. Šķēlītes liek bļodā, uzspiež citrona sulu (lai āboli nepaliek brūni) un pārlej ar vārošu ūdeni, notur, līdz mīkstas. Tad nolej ūdeni.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
4. Kārtaino mīklu izrullē un sagriež garās sloksnēs.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
5. Uz puses mīklas sloksnes visā garumā smērē džemu. To var mainīt arī pēc saviem ieskatiem pret citu. virsū izkārto ābola škēlītes un uzber kanēli.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
6. Uzloka uz augšu to malu uz kuras nav pildījuma, tad visu satin, izveidojot rozīti.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
7. Liek kēksa formiņās (ērti izmantot papīra, jo mazāks risks, ka mīkla kur pielips) un cep
8. Uzkarsētā krāsnī 180 grādos cep 30-40 minūtes vai līdz rozītes zeltainas. Uzmanās, lai ābolu virspusītes nesadeg.
Pasniedzot, pārber ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs