Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu - kārtainās mīklas rozītes

Ābolu rozīes ir kā mini versijas ābolu pīrāgam, bet tās ir daudz vieglāk pagatavot un izskatās kā skaisti ziedi. Bonusā, to cepšana kopā ar ģimeni ir lielisks veids kā kvaltiatīvi pavadīt laiku. Bērni būs priecīgi piedalīties un sniegt savu ieguldījumu gardumu tapšanā.
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
2. Ābolam izņem serdi, griež uz pusēm un tad sagriež plānās šķēlītēs.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
3. Šķēlītes liek bļodā, uzspiež citrona sulu (lai āboli nepaliek brūni) un pārlej ar vārošu ūdeni, notur, līdz mīkstas. Tad nolej ūdeni.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
4. Kārtaino mīklu izrullē un sagriež garās sloksnēs.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
5. Uz puses mīklas sloksnes visā garumā smērē džemu. To var mainīt arī pēc saviem ieskatiem pret citu. virsū izkārto ābola škēlītes un uzber kanēli.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
6. Uzloka uz augšu to malu uz kuras nav pildījuma, tad visu satin, izveidojot rozīti.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
7. Liek kēksa formiņās (ērti izmantot papīra, jo mazāks risks, ka mīkla kur pielips) un cep
8. Uzkarsētā krāsnī 180 grādos cep 30-40 minūtes vai līdz rozītes zeltainas. Uzmanās, lai ābolu virspusītes nesadeg.
Pasniedzot, pārber ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Uz augšu