-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Liellopa filejas steiks ar gaileņu mērci
Labākais kas no liellopa var vien būt!
Receptes autors: Cigors7
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
Liellopa fileja
-
Sāls, pipari
-
Eļļa
- Mērcei:
-
Gailenes (var aizstāt ar baravikām)
-
Saldais krējums
-
Zaļie pipari
-
Sīpols
-
Ķiploks
-
Timiāns
- Sviestam:
-
Sviests
-
Pētersīļi
-
Ķiploks
-
Sāls
-
Citrona sula
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
25 min.
-
Būtu jauki, ja sviests un filejas gabaliņi būtu jau stundu pirms gatavošanas istabas temperatūrā.
-
Kamēr grillpanna silst, sagatavo zaļumu sviestu = pētersīļi+ķiploks, sāls, citrona sula, visu sablenderē, atstāj ledusskapī.
-
Steika gabaliem pievieno mazliet eļļu, sāli, piparus.
-
Uz panniņas gatavo mērci - apcep eļļā sīpolus un zaļos piparus, tad pievieno sēnes un timiānu.
-
Kad ūdens no sēnēm izvārījies, pievieno saldo krējumu, pagaida, kad mazliet sabiezē, tad sāli.
-
Steikus sagriež aptuveni 5 cm resnumā, katru pusi cep aptuveni 1 minūti, man sanāca perfekti rare pakāpes steiki!
-
Steiku pasniedz ar mērci. Klāt piedevas pēc izvēles, mums garšo ar kartupeļiem un svaigiem lapu salātiem.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs