Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopa filejas steiks ar gaileņu mērci

Foto: Spoki.lv
Labākais kas no liellopa var vien būt!
Receptes autors: Cigors7
Pagatavošana
25 min
1. Būtu jauki, ja sviests un filejas gabaliņi būtu jau stundu pirms gatavošanas istabas temperatūrā.
Foto: Spoki.lv
2. Kamēr grillpanna silst, sagatavo zaļumu sviestu = pētersīļi+ķiploks, sāls, citrona sula, visu sablenderē, atstāj ledusskapī.
Foto: Spoki.lv
3. Steika gabaliem pievieno mazliet eļļu, sāli, piparus.
Foto: Spoki.lv
4. Uz panniņas gatavo mērci - apcep eļļā sīpolus un zaļos piparus, tad pievieno sēnes un timiānu.
Foto: Spoki.lv
5. Kad ūdens no sēnēm izvārījies, pievieno saldo krējumu, pagaida, kad mazliet sabiezē, tad sāli.
Foto: Spoki.lv
6. Steikus sagriež aptuveni 5 cm resnumā, katru pusi cep aptuveni 1 minūti, man sanāca perfekti rare pakāpes steiki!
Foto: Spoki.lv
7. Steiku pasniedz ar mērci. Klāt piedevas pēc izvēles, mums garšo ar kartupeļiem un svaigiem lapu salātiem.

Labu apetīti!
Foto: Spoki.lv
Uz augšu