Dzērveņu un ābolu maize

Skābums no dzērvenēm un saldums no ābola veido brīnišķīgu kombināciju. Maize ir mitra un izbaudāma. Pirms pasniegšanas pilnībā jāatdzesē.

Sastāvdaļas

  • 250 ml pilngraudu miltu
  • 250 ml kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 2 ēd. k. olu aizvietotāja + 50ml ūdens
  • 100 g agaves sīrupa
  • 8 ēd. k. margarīna
  • 300 ml ūdens
  • 1 ābols
  • 200 ml svaigu dzērveņu
  • 1 sauja žāvētu dzērveņu

Pagatavošana

60 min.
  1. Bļodā ber miltus, cepamo pulveri, kanēli, pagatavotu olu aizvietotāju, un sīrupu.
    Bļodā ber miltus, cepamo pulveri, kanēli, pagatavotu olu aiz...
  2. Lej klāt arī izkausētu margarīnu un ūdeni.
    Lej klāt arī izkausētu margarīnu un ūdeni.
  3. Visu rūpīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
  4. Klāt ber nomizotu un sagrieztu ābolu + svaigas dzērvenes. Iemaisa masā.
    Klāt ber nomizotu un sagrieztu ābolu + svaigas dzērvenes. Ie...
  5. Cepamajā forma ieklāj cepamo papīru, lej mīklu, virsū uzber saujiņu žavētu dzērveņu.
    Cepamajā forma ieklāj cepamo papīru, lej mīklu, virsū uzber...
  6. Cep 190 grādos 45 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Cep 190 grādos 45 minūtes.

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi