Cja - Mongoļu tēja, kas silda un baro

Mongoļu tēja pēc konsistences vairāk atgādina zupu, tajā pievieno pat miltus, kumisu un arī putraimus. Bet šī tēja ir tik uzmundrinoša un barojoša, ka no rīta to padzerot var darboties visu dienu. Tā ir veselīga, uzmundrinoša, barojoša un aukstā laikā ļauj sasildīties. Parasti šo tēju gatavo katlā uz ugunskura.

Šo tēju man deva 2009. gadā, kad Mongolijā decembrī bija -41C. Es jutos sasildīts, paēdis un možs visu dienu.

Aizvietoju receptē tradicionālo stepes tēju ar melno, jo pie mums, Latvijā, mongoļu tēju dabūt nevar. Mongolijā stepēs visi zaļumi ir lietojamas kā tēja.

P.S. Tibetā ir līdzīga tēja, tikai to gatavo ar jaka pienu un taukiem.

Sastāvdaļas

20
porcijas
  • 300 g melnās tējas
  • 3 l ūdens
  • 2 l saldā krējuma
  • 50 g sviesta
  • 2 tējk. sāls
  • 7 piparu graudiņi

Pagatavošana

45 min.
  1. Tēju saberž, aplej ar aukstu ūdeni un karsē līdz virums uzvārās.
  2. Uguni samazina un karsē vēl 15 - 20 minūtes.
  3. Novāc uzpeldējušos biezumus, pielej uzsildītu saldo krējumu un pakarsē vēl 5 - 10 minūtes.
  4. Pievieno sāli, sviestu, piparus un ļauj pastāvēt 10 - 15 minūtes apsegtu ar vāku.
  5. Pasniedz siltu no rīta pēc mošanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi