Mongoļu tēja pēc konsistences vairāk atgādina zupu, tajā pievieno pat miltus, kumisu un arī putraimus. Bet šī tēja ir tik uzmundrinoša un barojoša, ka no rīta to padzerot var darboties visu dienu. Tā ir veselīga, uzmundrinoša, barojoša un aukstā laikā ļauj sasildīties. Parasti šo tēju gatavo katlā uz ugunskura.
Šo tēju man deva 2009. gadā, kad Mongolijā decembrī bija -41C. Es jutos sasildīts, paēdis un možs visu dienu.
Aizvietoju receptē tradicionālo stepes tēju ar melno, jo pie mums, Latvijā, mongoļu tēju dabūt nevar. Mongolijā stepēs visi zaļumi ir lietojamas kā tēja.
P.S. Tibetā ir līdzīga tēja, tikai to gatavo ar jaka pienu un taukiem.
Šo tēju man deva 2009. gadā, kad Mongolijā decembrī bija -41C. Es jutos sasildīts, paēdis un možs visu dienu.
Aizvietoju receptē tradicionālo stepes tēju ar melno, jo pie mums, Latvijā, mongoļu tēju dabūt nevar. Mongolijā stepēs visi zaļumi ir lietojamas kā tēja.
P.S. Tibetā ir līdzīga tēja, tikai to gatavo ar jaka pienu un taukiem.