Ceptas avokado daiviņas ar jogurta mērci

Bērniem garšo frī, kāpēc nepagatavot viņiem ko līdzīgu, tikai veselīgāku? Kraukšķīgās avokado daiviņas būs labs vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu avots. Iesaisti bērnu gatavošanas procesā. Šīs daiviņas izskatās un smaržo tik labi, ka pat izvēlīgākais bērns varētu gribēt tās nogaršot

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 1 avokado
  • 25 g rīvmaizes
  • 25 g miltu
  • 1 ola
  • 1/2 laima
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 100 ml grieķu jogurta
  • 1/2 garā gurķa
  • 1 sauja piparmētru
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. citrona sulas
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. Avokado atbrīvo no kauliņa un mizas. Sagriež daiviņās.
  2. Avokado apslaka ar laima sulu, pārber ar šķipsniņu sāls un pipariem.
  3. Bļodiņā ieber miltus, rīvmaizi un sakuļ olu.
  4. Katru daiviņu vispirms apvārta miltos, tad olā un beigās rīvmaizē.
  5. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem,
  6. Cepamo papīru iesmērē ar eļļu, virsū izkārto avokado daiviņas un arī tās apziež ar nelielu daudzumu eļļas. Liek krāsnī un cep 15 minūtes.
  7. Kamēr avokado cepas, pagatavo mērci: garo gurķi pārgriež uz pusēm un atbrīvo no sēklām. Atlikušo gurķi sagriež nelielos gabaliņos.
  8. Grieķu jogurtu liek bļodiņā, tam pievieno sāli, piparus, gurķus, sasmalcinātu ķioloka daiviņu, citrona sulu, un sasmalcinātu, svaigu piparmētru. Visu samaisa.
  9. Pasniedz daiviņas kopā ar mērci.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz daiviņas kopā ar mērci.

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi