Sākums > Receptes > Uzkodas

Ceptas avokado daiviņas ar jogurta mērci

2019. gada 26. septembris
Bērniem garšo frī, kāpēc nepagatavot viņiem ko līdzīgu, tikai veselīgāku? Kraukšķīgās avokado daiviņas būs labs vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu avots. Iesaisti bērnu gatavošanas procesā. Šīs daiviņas izskatās un smaržo tik labi, ka pat izvēlīgākais bērns varētu gribēt tās nogaršot
Pagatavošana
20 min
1. Avokado atbrīvo no kauliņa un mizas. Sagriež daiviņās.
2. Avokado apslaka ar laima sulu, pārber ar šķipsniņu sāls un pipariem.
3. Bļodiņā ieber miltus, rīvmaizi un sakuļ olu.
4. Katru daiviņu vispirms apvārta miltos, tad olā un beigās rīvmaizē.
5. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem,
6. Cepamo papīru iesmērē ar eļļu, virsū izkārto avokado daiviņas un arī tās apziež ar nelielu daudzumu eļļas. Liek krāsnī un cep 15 minūtes.
7. Kamēr avokado cepas, pagatavo mērci: garo gurķi pārgriež uz pusēm un atbrīvo no sēklām. Atlikušo gurķi sagriež nelielos gabaliņos.
8. Grieķu jogurtu liek bļodiņā, tam pievieno sāli, piparus, gurķus, sasmalcinātu ķioloka daiviņu, citrona sulu, un sasmalcinātu, svaigu piparmētru. Visu samaisa.
9. Pasniedz daiviņas kopā ar mērci.

Lai labi garšo!
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Uz augšu