Mjanmas kartupeļu karijs

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 smalki sagriezts sīpols
  • 2 ēd. k. sarīvēts svaigs ingvers
  • 4 daivas sakapāta ķiploka
  • 1.5 tējk. čilli
  • 1.5 tējk. turmerika vai kurkuma
  • 1 sakapāts puravs
  • 600 g kartupeļu
  • 200 ml ūdens
  • 1 sauja sakapātas kindzas
  • 1 sauja sakapātu piparmētru
  • 1/4 laima sulas

Pagatavošana

30 min.
  1. Dziļā pannā uzkarsē eļļu.
  2. Pievieno sīpolu, ingveru, ķiplokus, čilli un kurkumu, un pēc tam apcep visu 5 minūtes, lai sastāvdaļas kļūtu mīkstas un iegūtu nedaudz zeltainu krāsu.
  3. Pievieno kartupeļus, ūdeni, zivju mērci, puravus, laima sulu, sautē 15 - 20 minūtes laiku pa laikam apmaisot. Nevajadzētu pieļaut, lai kartupeļi izšķīst.
  4. Pasniedz ar kindzu, piparmētrām, sāli un pipariem (pēc garšas). Var pielikt arī krējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi