Sautēta liellopu gaļa ar “Ras El Hanout” Gordona Remzija gaumē

Gordona Remzija recepte. Šo garšīgo ribiņu receptes noslēpums slēpjas garšvielās. “Ras el Hanout” nozīmē “veikala vecākais”. Šo eksotisko garšvielu maisījumu bieži izmanto Marokas virtuvē.
Foto: publicitātes

Sastāvdaļas

  • 6 mazas liellopa ribiņas (~0,5 kg)
  • 2 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas
  • 1 ēd. k. balto piparu
  • 2 ēd. k. garšvielu maisījuma “Ras el Hanout””
  • 1 ēd. k. paprikas
  • 1 ēd. k. piestā sasmalcinātu, grauzdētu ķimeņu sēklu
  • 1 tējk. piestā sasmalcinātu grauzdētu koriandra sēklu
  • 2 sagriezti sīpoli
  • 1 ēd. k. sīki sakapāta ķiploka
  • 1 glāze/s turku zirņu (ja izmantosiet sausos turku zirņus, tad divas stundas pirms gatavošanas tie jāieliek aukstā ūdenī. Ja izmantosiet zirņus no burciņas, tad pievienojiet tos pašās beigās)
  • 1 glāze/s zaļo olīvu (sagrieztas uz pusēm)
  • 1 tējk. mazos kubiņos sagrieztas citrona miziņas
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • 2 glāze/s liellopa buljona
  • 1 glāze/s ūdens
  • 1/4 glāze/s sīki sagrieztu pētersīļu
  • 3 šķēle/s grauzdētas maizes
  • Zaļajai harisas mērcei:
  • 3 smalki sagriezti zaļie pipari
  • 1 buntīte svaiga, smalki sagriezta koriandra
  • 1 šķipsna/s kaltētu sarkano piparu granulu
  • 1/2 glāze/s olīveļļas

Pagatavošana

120 min.
  1. Uzkarsē lielu katlu, kurā var sutināt ēdienu, ideāli, ja tas ir čuguna katls, un pievieno vīnogu kauliņu eļļu.
  2. Ribiņas apkaisaar garšvielām, tad ātri apcep katlā, līdz tās kļūst zeltainas, un pagriez zemāku temperatūru.
  3. Klāt pieber sīpolus un maisa, līdz tie tāpat kā gaļa kļūst zeltaini.
  4. Tālāk pievieno ķiploku un garšvielas, uzliek vāku un sutina īsu brīdi, kamēr garšvielas sāk smaržot. Pēc tam pievieno ūdeni un buljonu tā, lai divas trešdaļas ribiņu būtu ūdenī. Ja izmantojat sausos turku zirņus, tad pievienojiet tos šajā brīdī.
  5. Uzliek vāku un vāra tik ilgi, kamēr gaļa ap ribiņām un zirņi ir kļuvuši mīksti. Beigās pievieno citronu, olīvas un pētersīļus, taču, ja izmantoji turku zirņus no burciņas, tad tos pievieno tikai tagad.
  6. Pagatavo zaļo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas, un atstāj uz 30 minūtēm, lai visas garšas ievelkas.
  7. Pasniedzot, liek ribiņas bļodā un pāri pārlej turku zirņu sautējumu. Uz ribiņām uzliek zaļo harisas mērci un pārkaisa pāri grauzdētus maizes gabaliņus.

    Labu apetīti!
    Pasniedzot, liek ribiņas bļodā un pāri pārlej turku zirņu sa...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi