Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēta liellopu gaļa ar “Ras El Hanout” Gordona Remzija gaumē

2019. gada 31. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Gordona Remzija recepte. Šo garšīgo ribiņu receptes noslēpums slēpjas garšvielās. “Ras el Hanout” nozīmē “veikala vecākais”. Šo eksotisko garšvielu maisījumu bieži izmanto Marokas virtuvē.
Foto: publicitātes
Pagatavošana
120 min
1. Uzkarsē lielu katlu, kurā var sutināt ēdienu, ideāli, ja tas ir čuguna katls, un pievieno vīnogu kauliņu eļļu.
2. Ribiņas apkaisaar garšvielām, tad ātri apcep katlā, līdz tās kļūst zeltainas, un pagriez zemāku temperatūru.
3. Klāt pieber sīpolus un maisa, līdz tie tāpat kā gaļa kļūst zeltaini.
4. Tālāk pievieno ķiploku un garšvielas, uzliek vāku un sutina īsu brīdi, kamēr garšvielas sāk smaržot. Pēc tam pievieno ūdeni un buljonu tā, lai divas trešdaļas ribiņu būtu ūdenī. Ja izmantojat sausos turku zirņus, tad pievienojiet tos šajā brīdī.
5. Uzliek vāku un vāra tik ilgi, kamēr gaļa ap ribiņām un zirņi ir kļuvuši mīksti. Beigās pievieno citronu, olīvas un pētersīļus, taču, ja izmantoji turku zirņus no burciņas, tad tos pievieno tikai tagad.
6. Pagatavo zaļo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas, un atstāj uz 30 minūtēm, lai visas garšas ievelkas.
7. Pasniedzot, liek ribiņas bļodā un pāri pārlej turku zirņu sautējumu. Uz ribiņām uzliek zaļo harisas mērci un pārkaisa pāri grauzdētus maizes gabaliņus.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu