Gordona Remzija recepte. Lasis, kas pasniegts ar džina mērci un svaigu citronu, aizvedīs jūsu garšas kārpiņas ceļojumā uz Aļaskas ledājiem! Foto: publicitātes
Pagatavošana
30 min
1. Uzsilda čuguna pannu līdz tā ir karsta, bet ne tik karsta, ka kūp dūmi.
2. Visus laša gabaliņus no abām pusēm apber ar garšvielām – sāli un pipariem.
3. Uz pannas lej vīnogu kauliņu eļļu un liek lasi, vispirms apcepot ādas pusi līdz tā ir zeltaini brūna, kraukšķīga un fileja sāk kļūt gaiša.
4. Pēc tam apgriež katru filejas gabalu un vēl pāris sekundes pacep. Esi uzmanīgs, lai katrs gabaliņš būtu pilnībā uz pannas un nepārklātu kādu citu filejas gabalu.
5. Sīki sagriež sīpolus un liek tos nerūsējošā tērauda pannā uz zemas uguns. Pievieno sāli un piparus un liek pa virsu vāku, lai sīpoli sutinātos, kamēr tie paliek caurspīdīgi.
6. Tad pārlej sīpolus ar džinu un atkal uzliek vāku. Galvenais, lai tie netiktu apcepti.
7. Pēc mirkļa pievieno etiķi un pa maziem gabaliņiem arī sviestu. Mērci nepieciešams nemitīgi maisīt, lai tā nepiedegtu. Kad sviests ir izkusis, noņem pannu no uguns, pēc garšas pievieno baltos piparus, citrona miziņu un lociņus.
8. Pasniedziet, liekot fileju uz šķīvja ar ādu uz augšu, pāri liekot laša ikrus, blakus pievienojiet citrona gabaliņu un atsevišķā trauciņā - mērci.