Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kaukāza šašliks

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Publicitātes foto.
Avots: Aina Kļaviņa, “Pusdienas katrai dienai”, 1974
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 800 g mīkstas, liesas gaļas
  • 3 sīpoli
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 bunte pētersīļu
  • 1 citrona sula
  • 3 ēd. k. etiķa
  • Sāls
  • Melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

280 min.
  1. Gaļas mīkstumu atdala no cīpslām, sagriež nelielos gabaliņos,
  2. Pārkaisa ar sakapātiem sīpoliem, ķiplokiem, smalkiem pipariem, pētersīļu zaļumiem un pārslaka ar citronu sulu, etiķi vai skābo vīnu.
  3. Gaļu samaisa, sablīvē, uzliek slogu un atstāj vēsā vietā 4 stundas vai ilgāk.
  4. Iemarinētos gaļas gabalus uzsprauž uz metāla iesma. Šašliku cep uz kvēlošām oglēm, cepeškrāsnī uz restēm vai speciālās elektriskās šašlika krāsniņās. Pasniedz ar tkemali (Kaukāza plūmju mērci) vai tomātu mērci un vārītiem, irdeniem rīsiem.

    Labu apetīti!
    Iemarinētos gaļas gabalus uzsprauž uz metāla iesma. Šašliku...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķiršu tarte

Ķiršu tarte

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas