Kaukāza šašliks

Kolekcijas: Grila ēdienu
Publicitātes foto.
Avots: Aina Kļaviņa, “Pusdienas katrai dienai”, 1974

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 800 g mīkstas, liesas gaļas
  • 3 sīpoli
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 bunte pētersīļu
  • 1 citrona sula
  • 3 ēd. k. etiķa
  • Sāls
  • Melnie pipari

Pagatavošana

280 min.
  1. Gaļas mīkstumu atdala no cīpslām, sagriež nelielos gabaliņos,
  2. Pārkaisa ar sakapātiem sīpoliem, ķiplokiem, smalkiem pipariem, pētersīļu zaļumiem un pārslaka ar citronu sulu, etiķi vai skābo vīnu.
  3. Gaļu samaisa, sablīvē, uzliek slogu un atstāj vēsā vietā 4 stundas vai ilgāk.
  4. Iemarinētos gaļas gabalus uzsprauž uz metāla iesma. Šašliku cep uz kvēlošām oglēm, cepeškrāsnī uz restēm vai speciālās elektriskās šašlika krāsniņās. Pasniedz ar tkemali (Kaukāza plūmju mērci) vai tomātu mērci un vārītiem, irdeniem rīsiem.

    Labu apetīti!
    Iemarinētos gaļas gabalus uzsprauž uz metāla iesma. Šašliku...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi