Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kaukāza šašliks

Foto: Receptes.lv
Publicitātes foto.
Avots: Aina Kļaviņa, “Pusdienas katrai dienai”, 1974
Pagatavošana
280 min
1. Gaļas mīkstumu atdala no cīpslām, sagriež nelielos gabaliņos,
2. Pārkaisa ar sakapātiem sīpoliem, ķiplokiem, smalkiem pipariem, pētersīļu zaļumiem un pārslaka ar citronu sulu, etiķi vai skābo vīnu.
3. Gaļu samaisa, sablīvē, uzliek slogu un atstāj vēsā vietā 4 stundas vai ilgāk.
4. Iemarinētos gaļas gabalus uzsprauž uz metāla iesma. Šašliku cep uz kvēlošām oglēm, cepeškrāsnī uz restēm vai speciālās elektriskās šašlika krāsniņās. Pasniedz ar tkemali (Kaukāza plūmju mērci) vai tomātu mērci un vārītiem, irdeniem rīsiem.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu