Dateļu un riekstu kūka

2019. gada 24. jūlijs
Foto: Kristīne Bergfelde
Vegāniem draudzīga kūka.
Pagatavošana
300 min
1. Vispirms sagatavo kūkas pamatni sablenderējot kopā mandeļu miltus un dateles līdz masa kļuvusi lipīga.
2. Klāj masu formā un nospied to ar pirkstiem vienmērīgā kārtā. Liec ledusskapī, lai nedaudz sacietē.
3. Sāk gatavot kūkas pildījumu - sablenderē Indijas riekstus, kas ir iepriekš uz nakti izmērcēti, kopā ar datelēm, 200 ml Indijas riekstu pienu, šķipsniņu sāls un vaniļas ekstraktu. Blendē, līdz masa kļuvusi krēmīga.
4. Sagatavo agaru sajaucot to katliņā kopā ar 200 ml Indijas riekstu piena, līdz tas ir izšķīdis. Liek to karsēties uz lēnas uguns, paralēli maisot, līdz tas sāk vārīties. Ļauj tam nedaudz atdzist un pievieno atlikušajam kūkas pildījumam.
5. Blenderē kūkas pildījumu atkal, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.
6. Klāj pildījumu uz kūkas pamatnes un izsmērē vienmērīgā kārtā.
7. Ja vēlies, dekorē ar papildus riekstiem un datelēm. Liek ledusskapī uz pāris stundām, līdz kūka palikusi stingra.
Gatavs!

Lai labi garšo!
Foto: Kristīne Bergfelde
Uz augšu