Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Dateļu un riekstu kūka

FOTO: Kristīne Bergfelde

Vegāniem draudzīga kūka.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 200 g dateļu
  • 150 g mandeļu miltu
  • Pildījumam:
  • 300 g Indijas riekstu (izmērcētu)
  • 250 g dateļu
  • 200 ml Indijas riekstu piena
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1.5 tējk. agara + 200 ml Indijas riekstu piena, lai to sagatavotu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

300 min.
  1. Vispirms sagatavo kūkas pamatni sablenderējot kopā mandeļu miltus un dateles līdz masa kļuvusi lipīga.
  2. Klāj masu formā un nospied to ar pirkstiem vienmērīgā kārtā. Liec ledusskapī, lai nedaudz sacietē.
  3. Sāk gatavot kūkas pildījumu - sablenderē Indijas riekstus, kas ir iepriekš uz nakti izmērcēti, kopā ar datelēm, 200 ml Indijas riekstu pienu, šķipsniņu sāls un vaniļas ekstraktu. Blendē, līdz masa kļuvusi krēmīga.
  4. Sagatavo agaru sajaucot to katliņā kopā ar 200 ml Indijas riekstu piena, līdz tas ir izšķīdis. Liek to karsēties uz lēnas uguns, paralēli maisot, līdz tas sāk vārīties. Ļauj tam nedaudz atdzist un pievieno atlikušajam kūkas pildījumam.
  5. Blenderē kūkas pildījumu atkal, līdz viss ir kārtīgi sajaucies.
  6. Klāj pildījumu uz kūkas pamatnes un izsmērē vienmērīgā kārtā.
  7. Ja vēlies, dekorē ar papildus riekstiem un datelēm. Liek ledusskapī uz pāris stundām, līdz kūka palikusi stingra.
    Gatavs!

    Lai labi garšo!
    Ja vēlies, dekorē ar papildus riekstiem un datelēm. Liek led...

    FOTO: Kristīne Bergfelde

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķiršu tarte

Ķiršu tarte

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas