Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pildīti baklažāni ar kariju un rīsiem

Pildīti baklažāni ar kariju un rīsiem

FOTO: Kristīne Bergfelde

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 baklažāni
  • 350 ml rīsu
  • 2 sīpoli
  • 2 rīvēti burkāni
  • 1 paprika
  • 1 bundža turku zirņu
  • 250 ml kokosriekstu piena
  • 200 ml tomātu mērces
  • 1 tējk. sāls, piparu, kurkuma, ingvera, kumina, koriandra, ķiploku pulvera (katras garšvielas)
  • 2 tējk. karija
  • 1 buljona kubiņš
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Sāk ar baklažāniem. Iesmērē tos ar eļļu un liek cepties cepeškrāsnī 40 minūtes 200°C.
  2. Kamēr tie cepas, sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas karijam. Un liekvārīties rīsus. Uz vienu krūzi ūdenī noskalotiem rīsiem, lej 2 krūzes ūdens un pievieno šķipsniņu sāls. Vāra apmēram 12 minūtes, pēc tam pārklāj ar sausu dvieli uz apmēram 15-20 minūtēm, līdz ūdens uzsūcies.
  3. Kamēr rīsi un baklažāni gatavojas, ķeras klāt karijam. Apcep sīpolus eļļā līdz zeltaini brūni, tad pievieno rīvētus burkānus. Kamēr tie cepas, pievieno visas sausās garšvielas. Iemaisa un apcep vēl pāris minūtes.
  4. Tad pievieno papriku un turku zirņus. Apcep un pievieno kokosriekstu pienu. Iemaisato un pievieno tomātu mērci.
  5. Kā pēdējo liek klāt sadrupinātu buljona kubiņu. Un karijs gatavs!
  6. Ap šo laiku baklažāniem vajadzētu būt gataviem. Ņem tos ārā no cepeškrāsns, iegriež vertikāli un, ar dakšiņas palīdzību, izkasa lielāko daļu baklažāna no tā mizas.
  7. Visu saturu pievieno karijam un iemaisa.
  8. Pilda baklažānus ar rīsiem un pārklāj ar kariju. Liek cepties cepeškrāsnī vēl 10 minūtes 180°C un gatavs!

    Labu apetīti!
    Pilda baklažānus ar rīsiem un pārklāj ar kariju. Liek ceptie...

    FOTO: Kristīne Bergfelde

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes augļu kūka

Adventes augļu kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas