1. Sāk ar baklažāniem. Iesmērē tos ar eļļu un liek cepties cepeškrāsnī 40 minūtes 200°C.
2. Kamēr tie cepas, sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas karijam. Un liekvārīties rīsus. Uz vienu krūzi ūdenī noskalotiem rīsiem, lej 2 krūzes ūdens un pievieno šķipsniņu sāls. Vāra apmēram 12 minūtes, pēc tam pārklāj ar sausu dvieli uz apmēram 15-20 minūtēm, līdz ūdens uzsūcies.
3. Kamēr rīsi un baklažāni gatavojas, ķeras klāt karijam. Apcep sīpolus eļļā līdz zeltaini brūni, tad pievieno rīvētus burkānus. Kamēr tie cepas, pievieno visas sausās garšvielas. Iemaisa un apcep vēl pāris minūtes.
4. Tad pievieno papriku un turku zirņus. Apcep un pievieno kokosriekstu pienu. Iemaisato un pievieno tomātu mērci.
5. Kā pēdējo liek klāt sadrupinātu buljona kubiņu. Un karijs gatavs!
6. Ap šo laiku baklažāniem vajadzētu būt gataviem. Ņem tos ārā no cepeškrāsns, iegriež vertikāli un, ar dakšiņas palīdzību, izkasa lielāko daļu baklažāna no tā mizas.
7. Visu saturu pievieno karijam un iemaisa.
8. Pilda baklažānus ar rīsiem un pārklāj ar kariju. Liek cepties cepeškrāsnī vēl 10 minūtes 180°C un gatavs!