Grilēta forele

2019. gada 12. jūlijs
Foto: Virtuve diviem
Vasara,īstais laiks izbraukt uz pikniku pie dabas vai sakurt grilu dārzā. Novēlu, lai visiem izdodas uzgrilēt zivi!
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
180 min
1. Man forele bija 2,2 kg un grilēju to veselu,tik iekšas un žaunas izņemtas, kārtīgi nomazgāta un virtuves dvieļos nosusināta.
2. Ielej traukā augu eļļu, cik sīki var, sasmalcina timiānu un pievieno eļļai.
3. Pievieno arī ķiploku, kuru izspiež caur ķiploku spiedi. Ideālā variantā, ja marinādi pagatavo iepriekšējā dienā, tik ķiploku piespiež grilēšanas dienā.
4. Ar šo marinādi kārtīgi ieziež foreli no visām pusēm, arī iekšpusē un tikai pēc tam apkaisam foreli ar sāli (ar sāli uzmanīgi, apkaisīt vajag diezgan minimāli,tik tā ar pirkstu galiņiem) no visām pusēm, arī iekšpusē.
5. Apkaisa foreli ar piecu graudu maltiem pipariem no visām pusēm. Piparus gan vajag diezgan rupja maluma, būs garšīgāk! Tā visu atstāj marinēties. Tā kā silts laiks, ieliek marinēties ledusskapī.
Foto: Virtuve diviem
6. Zivi vienmēr liek grilēties paralēli restes stieplēm!
7. Zivi grilē apmēram 15 minūtes no vienas puses un 10-15 minūtes no otras puses. Kad zivs apgriezta pirmo reizi, obligāti noziežar marinādi gatavo sānu. Kad nogrilēts otrs sāns, tad noziež abus sānus ar marinādi, bet to jau dara uz trauka vai pannas, lai pirksti nedeg.
Foto: Virtuve diviem
8. Vēl tādi sīki atgādinājumi, kas nezin, vai kādam piemirsies, lai zivs tiešām sanāktu un no procesa gūtu baudu:
*kad grilējam, grils nosegts ar vāku;
*grila apakšējā ventilācija vaļā maksimāli;
*grila vāka ventilācija maksimāli vaļā.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu