Cukīni un turku zirņu biezzupa

Recepte tapusi sadarbībā ar Bosch Vitaboost.
Apmaksāta publikācija.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Zupas pagatavošanai:
  • 800 g cukīni
  • 800 ml gaļas vai dārzeņu buljona
  • 240 g konservētu turku jeb auna zirņu
  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 1.5 tējk. karija pulvera
  • 1 šķipsna/s Kajēnas piparu
  • Sāls pēc garšas
  • 1 ēd. k. olīveļļa sastāvdaļu apcepšanai
  • Grieķu jogurts zupas pasniegšanai
  • Turku zirņu pagatavošanai:
  • 120 g konservētu turku jeb auna zirņu
  • 1 tējk. olīveļļas
  • 1/2 tējk. kūpināta paprikas pulvera
  • 1 šķipsna/s sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Katliņā, sakarsētā eļļā, apcep palielos gabaliņos sasmalcinātu sīpolu.
  2. Pagatavotajam sīpolam pievieno nosusinātus konservētus turku zirņus, apmēram centimetru biezās šķēlītēs sagrieztus cukīni, izspiestas ķiploka daiviņas, karija pulveri un Kajēnas piparus.
  3. Sastāvdaļas, ik pa brīdim apmaisot, nedaudz apcep (apmēram 5 minūtes), tad pārlej ar buljonu un vāra apmēram 20 - 25 minūtes.
  4. Kamēr zupa vārās, pagatavo turku zirņus zupas pasniegšanai. Sausus konservētus turku zirņus ber uz pannas, kurā iepriekš sakarsēta olīveļļa, tos pārber ar kūpinātās paprikas pulveri un sāli un apmaisot gatavo apmēram 2 minūtes, līdz zirņi pilnībā aplipuši ar garšvielām un kļuvuši nedaudz cietāki.
  5. Novārīto zupu nedaudz atdzesē, tad lej blenderī (pavisam karstu zupu blenderī liet nedrīkst) un samaļ gandrīz viendabīgā masā.
  6. Zupu lej atpakaļ katliņā, atkārtoti uzkarsē, tad pievieno sāli pēc garšas.
  7. Zupu pasniedz vēl karstu ar grieķu jogurtu un pagatavotajiem turku zirņiem.

    Labu apetīti!
    Zupu pasniedz vēl karstu ar grieķu jogurtu un pagatavotajiem...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi