Sākums > Receptes > Zupas

Cukīni un turku zirņu biezzupa

2019. gada 8. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Recepte tapusi sadarbībā ar Bosch Vitaboost.
Apmaksāta publikācija.
Pagatavošana
40 min
1. Katliņā, sakarsētā eļļā, apcep palielos gabaliņos sasmalcinātu sīpolu.
2. Pagatavotajam sīpolam pievieno nosusinātus konservētus turku zirņus, apmēram centimetru biezās šķēlītēs sagrieztus cukīni, izspiestas ķiploka daiviņas, karija pulveri un Kajēnas piparus.
3. Sastāvdaļas, ik pa brīdim apmaisot, nedaudz apcep (apmēram 5 minūtes), tad pārlej ar buljonu un vāra apmēram 20 - 25 minūtes.
4. Kamēr zupa vārās, pagatavo turku zirņus zupas pasniegšanai. Sausus konservētus turku zirņus ber uz pannas, kurā iepriekš sakarsēta olīveļļa, tos pārber ar kūpinātās paprikas pulveri un sāli un apmaisot gatavo apmēram 2 minūtes, līdz zirņi pilnībā aplipuši ar garšvielām un kļuvuši nedaudz cietāki.
5. Novārīto zupu nedaudz atdzesē, tad lej blenderī (pavisam karstu zupu blenderī liet nedrīkst) un samaļ gandrīz viendabīgā masā.
6. Zupu lej atpakaļ katliņā, atkārtoti uzkarsē, tad pievieno sāli pēc garšas.
7. Zupu pasniedz vēl karstu ar grieķu jogurtu un pagatavotajiem turku zirņiem.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu