Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ugunskurā gatavots steiks ar priežu dzinumiem un īru viskija saldskābo mērci

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2019!
Foto un video: Jānis Škapars, Mārtiņš Otto, Artūrs Krūmiņš/TVNET
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 cm bieza liellopa antrekota šķēle
  • 150 g sviesta
  • Priežu zari un jaunie priežu dzinumi
  • 300 g JAMESON viskija
  • Dažādu veidu sausie pipari
  • 200 ml saldā krējuma
  • Sāls un cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Ņemam čuguna pannu un karsējam to, kamēr tā sāk kūpēt.
  2. Steiku no visām pusēm apber ar garšvielām.
    Steiku no visām pusēm apber ar garšvielām.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  3. Uzlej mazliet eļļu un parūpējas, lai garšvielas vienmērīgi noklāj gaļas šķēli.
    Uzlej mazliet eļļu un parūpējas, lai garšvielas vienmērīgi n...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  4. Pannā pievieno nedaudz eļļas un liek iekšā liellopa steiku.
    Pannā pievieno nedaudz eļļas un liek iekšā liellopa steiku.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  5. Ātri aprauj to no vienas puses un pievieno sviestu. Apdedzina arī no otras puses.
    Ātri aprauj to no vienas puses un pievieno sviestu. Apdedzin...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  6. Ļauj steikam atpūsties.
    Ļauj steikam atpūsties.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  7. Tad pannā liek sparģeļus un kārtīgi tos pakarsē, atceries, vārīt tos nevajag. Kad tie pakarsējušies dažas minūtes, pievieno sviestu un tos pagrozām.
    Tad pannā liek sparģeļus un kārtīgi tos pakarsē, atceries, v...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  8. Noliekam tos malā, lai kopā ar apcepto steiku atpūšas, un ķeramies pie mērces gatavošanas.
  9. Karstajā pannā pievienosmalki sagrieztu sīpolu, cukuru, sāli, piparus un kārtīgi apcep.
    Karstajā pannā pievienosmalki sagrieztu sīpolu, cukuru,  sāl...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  10. Tagad pats interesantākais! Neskopojiesun pievieno kārtīgu glāzi ar mūsu vasaras viskiju "Jameson". Kad alkohols iztvaiko, tas noņem lieko asumu un saglabā īru viskija galvenās nianses - maigo garšu, dedzināta koka un vaniļas aromātu.
    Tagad pats interesantākais! Neskopojiesun pievieno kārtīgu g...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  11. Kad alkohols ir iztvaikojis, nedaudz pavāra un pievieno jaunos priežu dzinumus, saldo krējumu un krietnu sviesta pikuci. Ļauj tam dažas minūtes paburbuļot.
    Kad alkohols ir iztvaikojis, nedaudz pavāra un pievieno jaun...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  12. Viss! Klājam mērci uz šķīvja, sagriežam steiku un sparģeļus un kārtojam to visu uz mērces.

    Labu apetīti!
    Viss! Klājam mērci uz šķīvja, sagriežam steiku un sparģeļus...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču pankūkas ar dillēm

Kabaču pankūkas ar dillēm

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas