Ugunskurā gatavots steiks ar priežu dzinumiem un īru viskija saldskābo mērci

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2019!
Foto un video: Jānis Škapars, Mārtiņš Otto, Artūrs Krūmiņš/TVNET

Sastāvdaļas

  • 3 cm bieza liellopa antrekota šķēle
  • 150 g sviesta
  • Priežu zari un jaunie priežu dzinumi
  • 300 g JAMESON viskija
  • Dažādu veidu sausie pipari
  • 200 ml saldā krējuma
  • Sāls un cukurs

Pagatavošana

40 min.
  1. Ņemam čuguna pannu un karsējam to, kamēr tā sāk kūpēt.
  2. Steiku no visām pusēm apber ar garšvielām.
    Steiku no visām pusēm apber ar garšvielām.
  3. Uzlej mazliet eļļu un parūpējas, lai garšvielas vienmērīgi noklāj gaļas šķēli.
    Uzlej mazliet eļļu un parūpējas, lai garšvielas vienmērīgi n...
  4. Pannā pievieno nedaudz eļļas un liek iekšā liellopa steiku.
    Pannā pievieno nedaudz eļļas un liek iekšā liellopa steiku.
  5. Ātri aprauj to no vienas puses un pievieno sviestu. Apdedzina arī no otras puses.
    Ātri aprauj to no vienas puses un pievieno sviestu. Apdedzin...
  6. Ļauj steikam atpūsties.
    Ļauj steikam atpūsties.
  7. Tad pannā liek sparģeļus un kārtīgi tos pakarsē, atceries, vārīt tos nevajag. Kad tie pakarsējušies dažas minūtes, pievieno sviestu un tos pagrozām.
    Tad pannā liek sparģeļus un kārtīgi tos pakarsē, atceries, v...
  8. Noliekam tos malā, lai kopā ar apcepto steiku atpūšas, un ķeramies pie mērces gatavošanas.
  9. Karstajā pannā pievienosmalki sagrieztu sīpolu, cukuru, sāli, piparus un kārtīgi apcep.
    Karstajā pannā pievienosmalki sagrieztu sīpolu, cukuru,  sāl...
  10. Tagad pats interesantākais! Neskopojiesun pievieno kārtīgu glāzi ar mūsu vasaras viskiju "Jameson". Kad alkohols iztvaiko, tas noņem lieko asumu un saglabā īru viskija galvenās nianses - maigo garšu, dedzināta koka un vaniļas aromātu.
    Tagad pats interesantākais! Neskopojiesun pievieno kārtīgu g...
  11. Kad alkohols ir iztvaikojis, nedaudz pavāra un pievieno jaunos priežu dzinumus, saldo krējumu un krietnu sviesta pikuci. Ļauj tam dažas minūtes paburbuļot.
    Kad alkohols ir iztvaikojis, nedaudz pavāra un pievieno jaun...
  12. Viss! Klājam mērci uz šķīvja, sagriežam steiku un sparģeļus un kārtojam to visu uz mērces.

    Labu apetīti!
    Viss! Klājam mērci uz šķīvja, sagriežam steiku un sparģeļus...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi