Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ugunskurā gatavots steiks ar priežu dzinumiem un īru viskija saldskābo mērci

2019. gada 20. jūnijs
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2019!
Foto un video: Jānis Škapars, Mārtiņš Otto, Artūrs Krūmiņš/TVNET
Pagatavošana
40 min
1. Ņemam čuguna pannu un karsējam to, kamēr tā sāk kūpēt.
2. Steiku no visām pusēm apber ar garšvielām.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
3. Uzlej mazliet eļļu un parūpējas, lai garšvielas vienmērīgi noklāj gaļas šķēli.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
4. Pannā pievieno nedaudz eļļas un liek iekšā liellopa steiku.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
5. Ātri aprauj to no vienas puses un pievieno sviestu. Apdedzina arī no otras puses.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
6. Ļauj steikam atpūsties.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
7. Tad pannā liek sparģeļus un kārtīgi tos pakarsē, atceries, vārīt tos nevajag. Kad tie pakarsējušies dažas minūtes, pievieno sviestu un tos pagrozām.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
8. Noliekam tos malā, lai kopā ar apcepto steiku atpūšas, un ķeramies pie mērces gatavošanas.
9. Karstajā pannā pievienosmalki sagrieztu sīpolu, cukuru, sāli, piparus un kārtīgi apcep.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
10. Tagad pats interesantākais! Neskopojiesun pievieno kārtīgu glāzi ar mūsu vasaras viskiju "Jameson". Kad alkohols iztvaiko, tas noņem lieko asumu un saglabā īru viskija galvenās nianses - maigo garšu, dedzināta koka un vaniļas aromātu.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
11. Kad alkohols ir iztvaikojis, nedaudz pavāra un pievieno jaunos priežu dzinumus, saldo krējumu un krietnu sviesta pikuci. Ļauj tam dažas minūtes paburbuļot.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
12. Viss! Klājam mērci uz šķīvja, sagriežam steiku un sparģeļus un kārtojam to visu uz mērces.

Labu apetīti!
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Uz augšu