1. Ņemam čuguna pannu un karsējam to, kamēr tā sāk kūpēt.
2. Steiku no visām pusēm apber ar garšvielām.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
3. Uzlej mazliet eļļu un parūpējas, lai garšvielas vienmērīgi noklāj gaļas šķēli.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
4. Pannā pievieno nedaudz eļļas un liek iekšā liellopa steiku.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
5. Ātri aprauj to no vienas puses un pievieno sviestu. Apdedzina arī no otras puses.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
6. Ļauj steikam atpūsties.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
7. Tad pannā liek sparģeļus un kārtīgi tos pakarsē, atceries, vārīt tos nevajag. Kad tie pakarsējušies dažas minūtes, pievieno sviestu un tos pagrozām.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
8. Noliekam tos malā, lai kopā ar apcepto steiku atpūšas, un ķeramies pie mērces gatavošanas.
9. Karstajā pannā pievienosmalki sagrieztu sīpolu, cukuru, sāli, piparus un kārtīgi apcep.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
10. Tagad pats interesantākais! Neskopojiesun pievieno kārtīgu glāzi ar mūsu vasaras viskiju "Jameson". Kad alkohols iztvaiko, tas noņem lieko asumu un saglabā īru viskija galvenās nianses - maigo garšu, dedzināta koka un vaniļas aromātu.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
11. Kad alkohols ir iztvaikojis, nedaudz pavāra un pievieno jaunos priežu dzinumus, saldo krējumu un krietnu sviesta pikuci. Ļauj tam dažas minūtes paburbuļot.

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
12. Viss! Klājam mērci uz šķīvja, sagriežam steiku un sparģeļus un kārtojam to visu uz mērces.
Labu apetīti!

Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs