Pīrādziņi ar speķi

Lai izdodas gardi pīrādziņi un jautra līgošana!
Paldies par recepti Taukvielas.lv

Sastāvdaļas

  • 1 ola pīrādziņu pārziešanai
  • Mīklai:
  • 500 g kviešu miltu (vēlams 550 vai 812 tips - būs rakstīts uz miltu pakas)
  • 100 g mīksta cepšanas margarīna
  • 10 g cukura
  • 5 g sāls
  • 10 g sausā rauga
  • 400 ml silta (35 C) ūdens
  • Pildījumam:
  • 250 g kūpinātas gaļas ar speķi
  • 1 sīpols
  • 1 ēd. k. margarīna

Pagatavošana

130 min.
  1. Miltus samaisa ar cukuru, sāli un raugu, tad iemaisa siltu ūdeni, kārtīgi samīca, līdz masa kļūst viendabīga. Tad mīklā iemīca margarīnu. Mīkla būs diezgan mīksta - saveļama bumbā, bet lips pie rokām un bļodas. Mīklu saveļ bumbā, apkaisa ar miltiem, apsedz ar dvieli un liek siltā vietā uzrūgt, apmēram stundu. Tikmēr gatavo pildījumu.
  2. Gaļu un sīpolus sagriež kubiciņos. Izkausē pannā margarīnu, maisot apcep sīpolus brūnus. Tad pievieno gaļu, un pusminūti apcep. Pildījumam ļauj atdzist.
  3. Uzraudzēto mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un cītīgi izmīca. Nu tai būtu jāpārstāj lipt pie rokām - ja tā nenotiek, labāk vairāk pamīcīt, nekā steigties bērt miltus – jo mīkstāka mīkla, jo mīkstāki būs pīrādziņi.
  4. Izmīcīto mīklu sadala 18 - 20 bumbiņās, katru saplacina, vidū liek pildījumu, pārliek tam pāri abas mīklas aplīša malas, izveido pīrādziņa formu.
  5. Kamēr veido pīrādziņus, krāsni uzsilda līdz 220 C. Gatavos pīrādziņus liek uz cepampapīra vai ieeļļotas plāts, ļauj vēl 10 - 15 min. uzrūgt (tas ir svarīgi, lai cepoties pīrāgi neplaisā).
  6. Pīrādziņus pēc otrās uzraudzēšanas, tieši pirms likšanas krāsnī, pārziež ar sakultu olu.
  7. Krāsnī ieliek trauku ar ūdeni. Liek iekšā pīrādziņu plātni, cep kādas 20 min., līdz zeltaini brūni. Izņem no krāsns, pārsedz ar tīru dvieli un ļauj vismaz 15 min. atdzist turpat plātnē.

    Lai labi garšo!
    Krāsnī ieliek trauku ar ūdeni. Liek iekšā pīrādziņu plātni,...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi