Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vegāniskie pīrādziņi ar sēnēm un sīpoliem

Foto: Receptes.lv
Paldies par recepti Taukvielas.lv un Ditai Lasei.
Pagatavošana
130 min
1. Miltus samaisa ar cukuru, sāli un raugu, tad iemaisa siltu ūdeni, kārtīgi samīca, līdz masa kļūst viendabīga. Tad mīklā iemīca margarīnu.
2. Mīkla būs diezgan mīksta - saveļama bumbā, bet lips pie rokām un bļodas. Mīklu saveļ bumbā, apkaisa ar miltiem, apsedz ar dvieli un liek siltā vietā uzrūgt, apmēram stundu. Tikmēr gatavo pildījumu.
3. Sīpolu un sēnes sagriež kubiņos. Izkausē pannā margarīnu, maisot apcep tajā sīpolu brūnu.
4. Tad pievieno sēnes, pusminūti apcep, pielej sojas mērci, apmaisa, un, kad mērce iztvaiko, pieber ķiploku pulveri un kūpināto papriku. Ļauj pildījumam atdzist.
5. Uzraudzēto mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un cītīgi izmīca. Nu tai būtu jāpārstāj lipt pie rokām - ja tā nenotiek, labāk vairāk pamīcīt, nekā steigties bērt miltus – jo mīkstāka mīkla, jo mīkstāki būs pīrādziņi.
6. Izmīcīto mīklu sadala 18 - 20 bumbiņās, katru saplacina, vidū liek pildījumu, pārliek tam pāri abas mīklas aplīša malas, izveido pīrādziņa formu.
7. Kamēr veido pīrādziņus, krāsni uzsilda līdz 220 C.
8. Gatavos pīrādziņus liek uz cepampapīra vai ieeļļotas plāts, ļauj vēl 10 - 15 min. uzrūgt (tas ir svarīgi, lai cepoties pīrāgi neplaisā). Uzraudzētos pīrādziņus pēc vēlēšanās var pārziest ar sojas mērci - veidosies tumšāka garoziņa.
9. Krāsnī ieliek trauku ar ūdeni. Liek iekšā pīrādziņu plātni, cep kādas 20 min., līdz zeltaini brūni. Izņem no krāsns, pārsedz ar tīru dvieli un ļauj vismaz 15 min. atdzist turpat plātnē.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv