Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Mazliet savādāka biezpienmaize

Foto: Spoki.lv
Mājas bija biezpiens ar gandrīz beigušos termiņu, tāpēc nācās kaut kur izcept. Negribējās cept ierasto plātsmaizi.
Receptes autors: Breezy18
Pagatavošana
100 min
1. Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru un nedaudz sāls.
Foto: Spoki.lv
2. Pēc tam pievieno vienu olu un atkal visu samikserē kopā.
Foto: Spoki.lv
3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar sodu un ieber sviesta masā. Sākumā apmaisa visu un pēc tam kārtīgi samīca visu vienmērīgā masā. Liek ledusskapī atdzesēties vismaz uz 20 minūtēm.
Foto: Spoki.lv
4. Tikmēr gatavo pildījumu. Tā kā es gribēju, lai biezpiens ir tādā krēmīgākā masā bez graudiņiem, tad es to sablendēju. Var arī izberzt caur sietiņu. Tālāk pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, no 1 citrona izspiestu sulu, citrona miziņu, olu dzeltenumus atdala no baltumiem un 4 dzeltenumus pievieno masai, un tad vēl miltus. Ar mikseri visu sakuļ kopā.
Foto: Spoki.lv
5. Tālāk olu baltumus saputo stingrās putās.
Foto: Spoki.lv
6. Olu baltumus pievieno biezpiena masai un viegli iecilā tajā. Biezpiena masa gatava!
Foto: Spoki.lv
7. No ledusskapja ņem ārā mīklu. Sarullē un kārto iekšā pannā. Man sanāca mazliet pa smilšainu, kā jau smilšu mīkla. Tāpēc ķepināju iekš pannas atsevišķi. Sadursta ar dakšiņu, pa virsu uzliek cepampapīru un zirņus vai ko citu, lai mīkla nesaceļas, un liek cepties apmēram 15 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
Foto: Spoki.lv
8. Tad izņem ārā no cepeškrāsns, iekšu apsmērē ar ievārījumu, tad lej iekša biezpiena masu un liek cepties vēl 50-55 minūtes apmēram.
Foto: Spoki.lv
9. Šeit kūka jau gatava.
Foto: Spoki.lv
10. Pēc izvēles var kūku arī dekorēt vai atstāt vienkārši šādu.

Labu apetīti!
Foto: Spoki.lv