Mazliet savādāka biezpienmaize

Mājas bija biezpiens ar gandrīz beigušos termiņu, tāpēc nācās kaut kur izcept. Negribējās cept ierasto plātsmaizi.
Receptes autors: Breezy18

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 250-300 g miltu
  • 150 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 ola
  • 1 tējk. sodas
  • Pildījumam:
  • 400 g biezpiena
  • 100 g pūdercukura
  • 1 citrons
  • Citrona miziņa
  • 3 ēd. k. miltu
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • Brūkleņu ievārījums vai kāds cits skābais ievārījums

Pagatavošana

100 min.
  1. Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru un nedaudz sāls.
    Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru un nedaudz sāls.
  2. Pēc tam pievieno vienu olu un atkal visu samikserē kopā.
    Pēc tam pievieno vienu olu un atkal visu samikserē kopā.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar sodu un ieber sviesta masā. Sākumā apmaisa visu un pēc tam kārtīgi samīca visu vienmērīgā masā. Liek ledusskapī atdzesēties vismaz uz 20 minūtēm.
    Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar sodu un ieber sviesta masā....
  4. Tikmēr gatavo pildījumu. Tā kā es gribēju, lai biezpiens ir tādā krēmīgākā masā bez graudiņiem, tad es to sablendēju. Var arī izberzt caur sietiņu. Tālāk pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, no 1 citrona izspiestu sulu, citrona miziņu, olu dzeltenumus atdala no baltumiem un 4 dzeltenumus pievieno masai, un tad vēl miltus. Ar mikseri visu sakuļ kopā.
    Tikmēr gatavo pildījumu. Tā kā es gribēju, lai biezpiens ir...
  5. Tālāk olu baltumus saputo stingrās putās.
    Tālāk olu baltumus saputo stingrās putās.
  6. Olu baltumus pievieno biezpiena masai un viegli iecilā tajā. Biezpiena masa gatava!
    Olu baltumus pievieno biezpiena masai un viegli iecilā tajā....
  7. No ledusskapja ņem ārā mīklu. Sarullē un kārto iekšā pannā. Man sanāca mazliet pa smilšainu, kā jau smilšu mīkla. Tāpēc ķepināju iekš pannas atsevišķi. Sadursta ar dakšiņu, pa virsu uzliek cepampapīru un zirņus vai ko citu, lai mīkla nesaceļas, un liek cepties apmēram 15 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
    No ledusskapja ņem ārā mīklu. Sarullē un kārto iekšā pannā....
  8. Tad izņem ārā no cepeškrāsns, iekšu apsmērē ar ievārījumu, tad lej iekša biezpiena masu un liek cepties vēl 50-55 minūtes apmēram.
    Tad izņem ārā no cepeškrāsns, iekšu apsmērē ar ievārījumu, t...
  9. Šeit kūka jau gatava.
    Šeit kūka jau gatava.
  10. Pēc izvēles var kūku arī dekorēt vai atstāt vienkārši šādu.

    Labu apetīti!
    Pēc izvēles var kūku arī dekorēt vai atstāt vienkārši šādu....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi