Pie dēļa pienaglots zandarts meža zaļumos, cepts virs ugunskura

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2019!
Foto un video: Jānis Škapars, Mārtiņš Otto, Artūrs Krūmiņš/TVNET

Sastāvdaļas

  • Vesels zandarts (var izmantot arī citu zivi)
  • Savvaļas zirņi, maura kumelītes u.c. meža zaļumi
  • Olīveļļa
  • Ķiploks
  • Nedaudz ābolu etiķa
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

80 min.
  1. Sākumā sīki sagriež zaļumus un liek tos piestā.
    Sākumā sīki sagriež zaļumus un liek tos piestā.
  2. Pievieno dažas ēdamkarotes olīveļļas. Tad pieber sāli, piparus un pierīvē palielāku daiviņu ķiploka.
     Pievieno dažas ēdamkarotes olīveļļas. Tad pieber sāli, pipa...
  3. Kārtīgi visu samīca piestā, izveidojot garšaugu pastu.
    Kārtīgi visu samīca piestā, izveidojot garšaugu pastu.
  4. Tagad ķeramies pie zivs! Izķidā zandartu, atbrīvo no asakas. Zivi kārtīgi iztīra un noskalo.
    Tagad ķeramies pie zivs! Izķidā zandartu, atbrīvo no asakas....
  5. Zivi iesmērē ar pastu un meža garšai ļauj ievilkties 20 minūtes.
    Zivi iesmērē ar pastu un meža garšai ļauj ievilkties 20 minū...
  6. Tad pienaglo zandartu pie dēļa.
    Tad pienaglo zandartu pie dēļa.
  7. Atstutējot dēli nedaudz ieslīpi līdzās ugunskuram, cep, līdz gatavs.
    Atstutējot dēli nedaudz ieslīpi līdzās ugunskuram, cep, līdz...
  8. Mēli var norīt!

    Labu apetīti!
    Mēli var norīt! 

Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi