Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vienkāršais grila burgers un kartupeļu daiviņas no Pipara

Foto: Receptes.lv
Receptes autors Pipars.
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Pagatavošana
80 min
1. Jaunos kartupeļus ar visu miziņu sagriež daiviņās, liek bļodā.
2. Pārlej ar labu olīveļļu un uzkaisa sāli. Visu cītīgi pamētā, lai katrai daiviņai tiktu gan eļļa, gan sāls.
Foto: Receptes.lv
3. Gaļai pievieno svaigi maltus piparus.
Foto: Receptes.lv
4. Smalki sagriež šķiņķi un arī to pievieno gaļai. Pievieno arī Spilvas BBQ mērci.
Foto: Receptes.lv
5. Visu kartīgi samaisa, izmīca. Gaļa kārtīgī jāpamētā, lai izsistu no gaļas masas gaisu.
6. Grilā liek cepties kartupeļus.
Foto: Receptes.lv
7. Kamēr kartupeļi gatavojas, izveido lielas, biezas un apaļas burgera kotletes.
Foto: Receptes.lv
8. Ik pa laikam apgroza kartupeļus.
Foto: Receptes.lv
9. Kad daiviņas gatavas, ņem nost no grila un to vietā liek kotletes.
Foto: Receptes.lv
10. Kamēr kotletes cepas, sagatavo visu nepieciešamo burgera kārtošanai.
Foto: Receptes.lv
11. Biezās šķēlēs sagriež saldo sīpolu, tomātu.
Foto: Receptes.lv
12. Pāgriež uz pusēm burgeu maizītes.
13. Īsi pirms burgera kotletes noņem no grila, uzliek uz tām siera šķēles. Pēc dažam minūtēm jau gatavs un var ņemt nost no grila.
Foto: Receptes.lv
14. Apcep bekonu.
Foto: Receptes.lv
15. Apdedzina maizītes.
Foto: Receptes.lv
16. Kārto burgerus: uz maizes mērce, tad kotlete ar sieru un bekonu, svaiga salātlapa,tomāts, sīpols un marinētus gurķus, noslēdz ar maizītes otru daļiņu.
Foto: Receptes.lv
17. Uz burgera uzliek plaukstus, piespiež un patur, skaitot līdz pieci, lai burgers ieņem īsto formu.
Foto: Receptes.lv
18. Burgerus var griezt uz pusēm un dalīties.
Foto: Receptes.lv
19. Pasniedz ar gardajām kartupeļu daiviņām.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu