Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas spārniņu šašliks majonēzē

2019. gada 11. jūnijs
Foto: Virtuve diviem
Recepte gaužām vienkārša, bet gala rezultāts sanāca sulīgs un gards vistas šašliks. Galvenais to nepārcept.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
240 min
1. Notīra daudz sīpolus, sagriež pusmēnešos ne pārāk smalki un pievieno tiem sāli, cukuru un maltus melnos piparus.
2. Visu kopā kārtīgi samīca, saspaida un samaisa, līdz veidojas no sīpoliem sula.
3. Šajos sīpolos liek vistas gaļas gabaliņus un visu samaisa. Tā atstāj uz minūtēm 10-15. Var pat ilgāk, bet tad nepieciešams visu pa jaunam samaisīt.
4. Kad pagājušas noteiktās minūtes, gatavo marinādi tālāk. Pievieno klāt sauso paprikas pulveri, aso čilī pulveri, izspiež visam virsū 1/2 citrona un miziņu, smalkāk sagriežot, arī pievienojam marinādei.
5. Es vēl pievienoju visam klāt saldo čilī mērci. Vēl tik pievieno visam klāt majonēzi. Visu kārtīgi samaisa un atstāj ledusskapī marinēties. Marinēt gaļu var iepriekšējā vakarā, tad gaļas garša būs asāka, var marinēt dienā, kad domāts pikniks, vismaz 3 stundas pirms. Tad gaļa būs maigāka.
Foto: Virtuve diviem
6. Grilē kā ierasts. Var izmantot arī restes, tikai jārūpējas par to, lai spārniņi pie tās nepielīp.
Foto: Virtuve diviem
7. Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu